Zemřel Chester Bennington, zpěvák kapely Linkin Park se oběsil

Ve věku 41 let zemřel zpěvák americké rockové kapely Linkin Park Chester Bennington. Se zprávou přišel americký server TMZ. Podle něj se zpěvák oběsil ve svém bytě. Hudebník po sobě zanechal šest dětí. Bennington měl dlouhodobě problémy s drogami a s alkoholem.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák skupiny Linkin Park Chester Bennington

Zpěvák skupiny Linkin Park Chester Bennington | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Zpěvák s výjimečným hlasem. Chris Cornell ze Soundgarden a Audioslave spáchal sebevraždu

Číst článek

Podle serveru TMZ se Bennington oběsil ve svém bytě v Palos Verdes u Los Angeles. Informaci později potvrdil i koroner okresu Los Angeles. Bennington byl ženatý a měl šest dětí ze dvou manželství. 

Bennington byl blízkým přítelem jiného hudebníka Chrise Cornella ze skupiny Soundgarden, který také spáchal sebevraždu v květnu. Bennington se oběsil v den, kdy by Cornell slavil své třiapadesáté narozeniny.

Podle vlastních slov se zpěvák o sebevraždu pokoušel už v minulosti, a to hlavně kvůli sexuálnímu zneužívání v dětství.

Oficiální videoklip k singlu Numb

Už na první záběrech videoklipu je patrné, že Linkin Park přijeli natáčet do Prahy. Pohled na chrám svatého Mikuláše pak ještě vystřídá například Karlův most.

Spolu s kapelou Linkin Park nedávno vydal sedmé album nazvané One More Light. Zkraje června poté kapela vystoupila i v Praze v rámci festivalu Aerodrome.

Linkin Park působí od roku 1996 a během své kariéry prodali celosvětově přes 70 milionů nosičů. Mimo to kapela získala i dvě hudební ceny Grammy.

Přestože nejprodávanější zůstává hned první deska kapely, největší úspěch Linkin Park slavili s následující deskou Meteora z roku 2003, která se dostala na vrchol amerického žebříčku Billboard 200.

Klipy k singlům Numb a From the Inside se navíc natáčeli i u nás v Praze.

Kromě Linkin Park se Bennington podílel i na vedlejších hudebních projektech Dead by Sunrise a Stone Temple Pilots.

jra Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme