Jaké budou Vánoce v televizi? Díky streamovacím službám lidé nemusí spěchat od sváteční tabule

Ať chceme, nebo ne, Vánoce jsou pro mnohé rodiny pevně spjaté i s televizními pohádkami. S příchodem streamovacích technologií a možností pouštět si vysílání ze záznamu, tak navíc lidé nemusí spěchat se slavnostní večeří a rozbalováním dárků.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libuše Šafránková a Pavel Trávníček ve filmu Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku jsou jednou z nejsledovanějších vánočních pohádek | Zdroj: Barrandov Studio

Svojí vánoční bombu vypustil Netflix už na začátku prosince. Animovaná rodinná pohádka Klaus vypráví způsobem bez kouzel o zrození vánočních tradic.

„Podle všeho je opravdu pěkný a povedený. Mým dětem se dokonce líbil víc, než Ledové království, a to je co říct,“ říká pro Radiožurnál Tomáš Vyskočil ze serveru filmtoro.cz a jeho slova potvrzuje i hodnocení na ČSFD, kde pohádka dostala 90 procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Alžběty Havlové

Dalším vánočním dárkem od Netflixu je pak dlouho očekávaný fantasy seriál Zaklínač natočený podle slavných knih Andrzeje Sapkowského. Celou první sérii stanice vypustila 20. prosince.

„Osobně jsem slyšel dva rozporuplné názory od lidí, kteří už to viděli, nebo pomáhali s českým překladem. Někdo to chválí a někdo je toho názoru, že fanoušci knižní předlohy možná nebudou úplně nadšeni,“ líčí Vyskočil.

Anděl Páně i superhrdinové

Díky nedávné české podpoře na Netflixu najdete také třeba Tři oříšky pro Popelku nebo Anděla Páně 2. Toho bude mimochodem na Štědrý den vysílat také ČT1, hned po premiérové pohádce Princezna a půl království, která začíná v 19 hodin.

Nejlepší filmy roku 2019: rozvodové martýrium, zdrcující svědectví z Aleppa i jihokorejští příživníci

Číst článek

Každopádně nejlepší nabídku českých klasických filmů a pohádek má podle Tomáše Vyskočila Voyo skupiny Nova a Horizon od UPC. „S novými technologiemi, ať už jsou to streamovací služby, nebo hbbTV a další, máte možnost se na pohádky či jiné vánoční klasiky podívat přesně ve chvíli, kdy potřebujete.“

Díky tomu, že Disney má stále ještě dohodu s HBO, tak můžou předplatitelé vidět tituly jako Captain Marvel a nově také trhák Avengers: Endgame, který měl premiéru v neděli 22. prosince.

„Nabídka bude hezká. Na HBO se po delší době objevuje kompletní Harry Potter, takže kdo si na něj chce přes Vánoce zavzpomínat, tak má možnost si udělat maraton,“ říká Vyskočil.

HBO nabízí i letošní novinku o slonovi s velkýma ušima Dumbo režiséra Tima Burtona, najdete tam i kultovní tituly Zootropolis, Ratatouille nebo Dobu ledovou.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme