Trenér Bank má odvážný plán na zajištění lyžařských startů Ester Ledecké

Osmnáctiletou Ester Ledeckou čekají v Soči první olympijské hry. A česká medailová naděje ve snowboardovém paralelním slalomu a obřím slalomu má tolik energie, že chtěla v Rusku startovat i v lyžařských disciplínách. Podle kvót sice místo pro Ledeckou nemá, existuje ale plán, jak ji na start protlačit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká pošilhává po lyžařském startu v Soči

Ester Ledecká pošilhává po lyžařském startu v Soči | Zdroj: ČTK

„Myslím si, že když bude mít akreditaci, bude v Soči a my na schůzi řekneme, že máme ještě jednu holku, která může startovat v Super-G, tak proti tomu nebudou nic mít,“ spoléhá Tomáš Bank na nedůslednost funkcionářů a na akci, kterou by provedl vpředvečer závodu.

Potíž je v tom, že se předem neví, jestli tahle taktika projde. „Problém je, že ona neví, jestli má letět, nebo ne. Kdyby tam letěla a oni ji pak nenechali startovat a musela by čekat 14 dní na závod, tak by to asi nebylo dobré,“ uvědomuje si Bank.

Přehrát

00:00 / 00:00

O možném startu Ester Ledecké v alpských disciplínách v Soči se dozvěděl Jan Kaliba

Start v obou disciplínách by jí podle trenéra neuškodil „Spousta lidí není moc nadšená, ale Esterka strašně chce a cítí, že by to bylo super pro ní. Navíc své nejlepší výsledky ve snowboardingu získala den poté, co jela závody v alpských disciplínách,“ vzpomíná Bank.

"Já to trénuju. Naopak by mě strašně rozhodilo, kdybych jela jenom jednu disciplínu, to by bylo najednou strašně divný. Na přechody z lyží na snowboard a naopak bych měla být trénovaná,“ potvrzuje přesvědčení lyžařského šéftrenéra sama Ester Ledecká.

Snowboardistka Ledecká má před Soči čistou hlavu, chce jet i na lyžích

Číst článek

Její hyperaktivitu Tomáš Bank ctí a obdivuje. „V nadsázce jí říkám Jára Cimrman, je ve všem dobrá. On taky ve spoustě oborů exceloval, ale ona doopravdy,“ směje se Tomáš Bank.

Ten v sobotu neměl trenérské povinnosti, protože ve slavném kitzbühelském sjezdu čeští reprezentanti nestartovali. Měl tak čas začít promýšlet, jak to v Soči narafičit, aby Ledecká mohla za Česko závodit i na lyžích, i když oficiálně by neměla.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme