Lidé v zaplavených oblastech na jihozápadě Anglie protestují proti nečinnosti vlády

Vytrvalý déšť dál zhoršil povodňovou situaci v jihozápadní Anglii. I když voda neohrožuje lidi na životech, některé vesnice jsou už skoro měsíc odříznuté od světa. Místní lidé si stěžují, že za to může nedostatek preventivních opatření ze strany vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé ze Somerset Levels v Anglii si musejí pro zásoby pádlovat

Lidé ze Somerset Levels v Anglii si musejí pro zásoby pádlovat | Zdroj: Reuters

„Loni říkali, že je to stoletá voda, a letos to tu máme zase. To prostě musí skončit. Je to příšerné, nemůžeme se z vesnice prakticky dostat. Voda je všude kolem," popsala BBC obyvatelka jedné ze zaplavených částí hrabství Somerset.

Někteří obyvatelé si pro nezbytné zásoby musejí už skoro měsíc dopádlovat. Dříve narozené zásobují záchranáři s pomocí člunů. Z nejhůře postižené oblasti Somerset Levels odčerpává vodu 65 výkonných pump.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zahraniční zpravodaj Jiří Hošek natáčel s obyvateli povodní postižených měst v jihozápadní Anglii. Lidé si stěžují na nezájem vlády

Místní obyvatelé zuří, že za stávající situaci může spíš než deštivé počasí nedostatečná péče státu o koryta řek. „Vypadá to, že musíme vybagrovat řeky Parret a Tone a investovat hodně peněz do celého balíku dalších opatření," konstatoval ministr zemědělství Owen Patterson, který Somerset teprve teď navštívil.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme