Lev Praha vyhrál v Podolsku, v Západní konferenci KHL je třetí

Lev Praha se posunul na třetí místo Západní konference KHL. Pomohly mu k tomu dva body, které získal na ledě Viťazu Podolsk. Pražský tým sice nedaleko od Moskvy dvakrát vedl, nakonec ale zvítězil až po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Lva Jiří Novotný střežený Ozolinšem před brankou Rigy

Kapitán Lva Jiří Novotný střežený Ozolinšem před brankou Rigy | Zdroj: ČTK

Diváci v Podolsku viděli první třetinu plnou zvratů. Do vedení šli po sedmi minutách hráči pražského týmu. Michal Řepík našel zpoza branky svého jmenovce a kamaráda Birnera, který poslal hosty do těsného vedení.

Viťaz ve čtrnácté minutě během jedenadvaceti sekund skóre otočil. Po hezké kombinaci nejdřív vyrovnal Dmitrij Šitikov, druhý gól vstřelil chvíli po rozehrávce po skrumáži před brankou Anton Koroljov.

Pod dalším obrat se podepsal kapitán Lva Jiří Novotný. Nejdřív v přesilovce našel Davida Ullströma, který vyrovnal na 2:2, těsně před koncem první části se z téměř nulového úhlu prosadil sám a po první třetině tak Lev vedl 3:2.

V prostřední části se o vyrovnání postaral slovenský hokejista ve službách Viťazu Martin Cibák, který šikovně tečoval nahození svého spoluhráče. Vyrovnání na 3:3 bylo zároveň posledním gólem normální hrací doby.

V prodloužení měli domácí výhodu přesilové hry po vyloučení lva Azeveda. Brankář Vehanen ale pražský tým podržel a rozhodly až samostatné nájezdy. V těch byl úspěšnější brankář Lva a pražský tým zvítězil po rozstřelu 4:3.

Kontinentální hokejová liga:
Viťaz Podolsk - HC Lev Praha 3:4 po sam. nájezdech (2:3, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Šitikov (Mezei), 14. Koroljov (Soloduchin, Ziazov), 28. Cibák (Koroljuk) - 8. Birner (Řepík), 16. Ullström (Novotný), 20. Novotný (Azevedo, Jaakola), rozhodující sam. nájezd Azevedo. Rozhodčí: Bulanov, Rönn - Morozov, Fatějev. Vyloučení: 4:5, navíc Kokšarov (Podolsk) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2200.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme