Alpským lyžařům se už tak nákladná sezona zkomplikovala a prodražila

Než přišlo současné ochlazení a sníh, možná jste nechtěně ušetřili peníze za ubytování v horském hotelu a jízdenky na vlek. Anebo jste je právě naopak aspoň zčásti zbytečně utratili. Tak jako závodní lyžaři. Oni potřebují najít sníh za každou cenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tedy Ligety vyhrál superkombinaci ve Wengenu, Ondřej Bank dojel šestnáctý

Tedy Ligety vyhrál superkombinaci ve Wengenu, Ondřej Bank dojel šestnáctý | Zdroj: ČTK

Extrémně teplá zima jim už tak nákladnou olympijskou sezonu pořádně zkomplikovala a prodražila.

„Měli jsme zajištěný trénink přes Vánoce v Jeseníkách, kde máme opravdu dobré podmínky. Lyžařské areály se tam zlepšily, ale letos to prostě nešlo. Trénovali jsme dva dny na Červené vodě, bylo ale tak strašné teplo, že jsme se museli sbalit a odjet do Rakouska. Tam bylo také měkko,“ říká s úsměvem reprezentační šéftrenér alpských lyžařů Tomáš Bank.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alpským lyžařům se olympijské sezona pořádně prodražila

Nečekané náklady kvůli špatným sněhovým podmínkám od začátku sezony až do ochlazení teď na konci ledna vyčísluje na statisíce korun.

„Co se muselo zaplatit, to se zaplatilo. Několikrát se nám ale stalo, že třeba hotelový účet jsme platili třemi kartami, protože ani na jedné nebyla dostatečná hotovost. Občas jsem platil i ze svého. Sponzoři zaplatili pozdě, Ondra pak zapomněl podepsat smlouvu. Trénink jsme neomezovali, ale pak jsme se na zaplacení hotelu skládali po stovkách,“ podotýká Bank.

Zmíněný závodník a trenérův bratr Ondřej Bank přišel nuceným přesunem tréninku z Jeseníků do Alp o kontakt s rodinou, který v zimě počítá na jednotlivé dny, možná hodiny. Ale nakonec se to obrátilo ve výhodu, protože vzal své blízké teď v lednu do Alp s sebou a před odletem na olympiádu do Soči si užívá přítomnosti partnerky i jednoročního syna.

V Soči bych chtěl rozhodně útočit na medaili v kombinaci, věří si Ondřej Bank

Číst článek

„V něčem je to příjemné, v něčem je to zase složitější. Vidíme se každý den, ale času na sebe stejně moc nemáme. Je to lepší než tady být měsíc sám a myslet na to, jak se dostat domů, abych s nimi mohl strávit pár chvil,“ pochvaluje si Ondřej Bank a jeho bratr a kouč Tomáš na něm pozoruje, jak mu přítomnost rodiny i v tréninku na olympijské hry prospívá.

„Tři týdny jsme trénovali v Americe, po návratu jsme byli jeden den doma a poté jsme zase na tři týdny odjeli. Byl hodně nevrlý, ale teď je v pohodě. I když jsou noci, kdy malý celé noci probrečí a Ondra se moc nevyspí. Teď jsem nevrlý já, protože jsem rodinu neviděl skoro měsíc,“ jmenuje Tomáš Bank klady i zápory rodinného života během tréninkových a závodních toulek po horách.

Ty skončí o víkendu Světovým pohárem ve Svatém Mořici, příští týden v úterý pak oba Bankové odletí s dalšími sportovci speciálem Českého olympijského výboru do Soči a v Rusku stráví tři týdny.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme