Kdo se postaví do branky proti Švédsku? Hadamczik nominaci zatím tají

Ondřej Pavelec, Jakub Kovář nebo Alexandr Salák. Jeden z těchto mužů vstoupí do olympijského hokejového turnaje v Soči jako brankářská jednička českého týmu. Vše napovídá tomu, že jméno vyvoleného trenér Alois Hadamczik oznámí až těsně před úvodním středečním zápasem proti Švédsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankáři Jakub Kovář (vlevo) a Alexandr Salák během pátečního tréninku v hale Bolšoj

Brankáři Jakub Kovář (vlevo) a Alexandr Salák během pátečního tréninku v hale Bolšoj | Zdroj: ČTK

"Do médií to hlásit nebudeme. Není důvod říkat soupeřům, jaká sestava bude a kdo bude chytat. Necháme to až na den utkání," střeží svá tajemství Alois Hadamczik.

Ondřej Pavelec přiletí do Soči v pondělí. Jakub Kovář a Alexandr Salák jsou na místě a led haly Bolšoj už si také vyzkoušeli. S tím, kdo se stane jedničkou českého týmu, si hlavu příliš nelámou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Hadamczik tají, kdo se postaví do branky olympijského turnaje

"Nedoléhá to na mě. Vždycky se snažím trénovat naplno. Když za mnou trenér přijde, že mám hrát zápas, tak jdu hrát zápas. Snažím se vycházet z téhle filozofie. Je to pak jednodušší, člověk se netrápí ostatními věcmi okolo. Myslím, že Kuba i Ondra to vidí stejně. Každý trénink odmakají naplno, není prostor odpočívat," rezolutně říká Alexandr Salák.

Brankáři si podle něj na olympijském turnaji musí pomáhat. V přípravě nemohou něco podcenit. "Reprezentujeme tady Českou republiku. Kdyby někdo z nás gólmanů do toho nechtěl jít naplno, tak mu dám vědět sám."

Hokejisté v Soči bloudili, halu ale nakonec našli a pochvalovali si podmínky

Číst článek

Slova opory Petrohradu potvrdil další muž působící v Kontinentální lize Jakub Kovář. "I kdybychom věděli, kdo bude jednička nebo dvojka, tak trénink budeme dělat úplně stejně. Na přípravu to nemá absolutně žádný vliv," potvrzuje.

Problém gólman Jekětěrinburku vidí ovšem něčem jiném. "Cítil jsem se dobře, teď jsem ale už dva týdny nechytal zápas, tak uvidíme. Sebevědomí se může ztratit, když hráč delší dobu nehraje," vysvětluje Jakub Kovář.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny lední hokej | Foto: ČTK

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme