Čeští biatlonisté ve vytrvalostním závodě na medaili nedosáhli

Čeští biatlonisté na další medaili z olympijských her v Soči nedosáhli. Ve vytrvalostním závodu na dvacet kilometrů skončili mimo elitní desítku. Bronzový medailista ze sprintu Jaroslav Soukup obsadil sedmnácté místo, stříbrný ze stíhacího závodu Ondřej Moravec skončil o příčku za ním.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec během vytrvalostního závodu v Soči

Biatlonista Ondřej Moravec během vytrvalostního závodu v Soči | Zdroj: ČTK

Svou druhou zlatou medaili v Soči vybojoval lídr Světového poháru Francouz Martin Fourcade, stříbro patří Němci Eriku Lesserovi a bronzovou radost pro domácí tribuny zařídil Jevgenij Garaničev.

Jak Soukupa, tak Moravce při vytrvalotním závodě ze hry o medaile prakticky vyřadila hned první střelecká položka. Soukup na první střelbě vleže pokazil poslední pátou ránu, Moravec minul cíl hned při první ráně. Šlo o vůbec o jeho první zaváhání na letošních olympijských hrách.

Obě hlavní české medailové naděje pak zvládly další dvě položky čistě a posouvaly se pořadím. Moravec dokonce před závěrečnou střelbou vestoje dokonce atakoval elitní desítku, jenže třetí ranou minul terč.

Soukup sice při závěrečné čtvrté střelbě ani jednou nechyboval, nicméně kvůli pomalejšímu běhu bylo jasné, že skončí mimo první desítku konečného pořadí. V cíli byl rychlejší než Moravec o necelou sekundu.

Další dva čeští biatlonisté se nevešli ani do první padesátky. Michal Šlesing obsadil 57. místo a Michal Krčmář skončil na 61. příčce.

"Neběželo se úplně dobře, sníh byl mokrý a moc to na něm neodjíždělo. Byla to těžká trať a dala mi hodně zabrat. Síly mi ani tak nedošly, ale spíše vůbec nepřišly," uvedl po závodě pro Český rozhlas Soukup.

Biatlon:
Muži - vytrvalostní závod (20 km):
1. M. Fourcade (Fr.) 49:31,7 (1 tr. minuta), 2. Lesser (Něm.) -12,2 (0), 3. Garaničev (Rus.) -34,5 (1), 4. Eder -37,8 (1), 5. Landertinger (oba Rak.) -42,5 (0), 6. Beatrix (Fr.) -43,8 (1), 7. Svendsen (Nor.) -58,6 (1), 8. Bailey (USA) -1:25,7 (1), 9. Semjonov (Ukr.) -1:36,2 (1), 10. Böhm (Něm.) -1:37,7 (1), ...17. Soukup -2:23,4 (1), 18. Moravec -2:24,1 (2), 57. Šlesingr -6:26,2 (2), 61. Krčmář (všichni ČR) -6:42,4 (3).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme