Ondřej Bank je po sjezdu v superkombinaci na vynikajícím druhém místě

Výborně vkročil do superkombinace český lyžař Ondřej Bank. Po sjezdařské části mu patří druhé místo a v cíli už jsou všichni favorité. Před slalomem má tak Bank velice nadějnou medailovou pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank při sjezdu na olympijských hrách v Soči

Ondřej Bank při sjezdu na olympijských hrách v Soči | Zdroj: ČTK

Bank startoval hned s číslem čtyři a nastavil laťku hodně vysoko. S časem 1:53,38 se usadil na čele a ve sjezdu ho přeskočil jenom norský sjezdař Jansrud. I proto může být Bank spokojený.

„Jsem rád, že jsem jel hned na začátku, byla to zásadní věc. Naštěstí se losování podařilo,“ byl český lyžař v cíli spokojený s nízkým startovním číslem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank byl po sjezdařské části superkombinace velice spokojený

Za sebou nechal takové sjezdařské osobnosti, jakými jsou Američan Bode Miller nebo Aksel Lund Svindal z Norska. Horší čas měl i úřadující olympijský vítěz ve sjezdu Matthias Mayer z Rakouska.

„Je to super, je to jeden z hezkých momentů. Když dojel do cíle, tak jsem si říkal, že mám hotovo. Povedlo se mi to a jsem rád, že jsem dobrý pocit ze sjezdu dokázal prodat i v závodě,“ říkal v cíli spokojený Bank.

I když vzápětí přiznal, že mu docházely síly. „Bylo to ale tím, že jsem se snažil jet aktivně a vyšlo to akorát. Mrzí mě malinké chybičky, ale to v takovém závodu je asi normální.“

Jasno o tom, s jakou taktikou půjde do slalomu, ještě Bank nemá. „Teď mám docela slušně zamotanou šišku, protože jsem si věřil. Ale asi pojedu tak na devadesát procent, neřešit kluky okolo. Ale uvidíme,“ usmíval se spokojený Bank.

Slalom startuje ve 12.30 a Ondřej Bank je ve hře o medaile.

Sjezdové lyžování:
Muži - sjezd do superkombinace:
1. Jansrud (Nor.) 1:53,24, 2. Bank (ČR) -0,14, 3. Mayer (Rak.) -0,37, 4. Kilde (Nor.) -0,61, 5. M. Franz (Rak.) -0,69, 6. Svindal (Nor.) -0,70, 7. Kostelič (Chorv.) -0,93, 8. Innerhofer (It.) -1,06, 9. Janka (Švýc.) -1,18, 10. Paris (It.) a Feuz (Švýc.) oba -1,22, ...29. Vráblík -3,12, 32. Krýzl (oba ČR) -3,44.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny sjezdové lyžování | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme