Sílí hlasy po Hadamczikově odvolání, trenér ale má i zastánce

Čeští hokejisté po čtvrtfinálové porážce od USA opouštějí Soči. Porážka s favorizovaným týmem znovu otevřela otázku, zda je Alois Hadamczik tím pravým trenérem národního mužstva. Své názory řekli Českému rozhlasu Josef Augusta a Milan Antoš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik na střídačce národního týmu v Soči

Alois Hadamczik na střídačce národního týmu v Soči | Zdroj: ČTK

„Český hokej by se měl podívat jinam, než aby hledal nového trenéra,“ zastává se současného kouče jeden z jeho předchůdců Josef Augusta. „Byli jsme sedmí na mistrovství světa a neuspěli jsme na olympiádě, to volá po odvolání,“ říká protiargumenty Milan Antoš.

Podle Antoše ale nejde pouze o výsledky. „Hra nebyla kvalitní a před olympiádou pan Hadamczik nevystoupil moc diplomaticky k reakci Honzy Hejdy,“ pokračuje bývalý hráč a televizní spolukomentátor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Diskusi Josefa Augusty s Milanem Antošem moderovala Veronika Sedláčková

Pokud by mělo dojít k výměně trenéra, je podle Josefa Augusty kandidátem manažer Slavie Praha Vladimír Růžička. „Když Láďa Růžička řekne: ‚Chci pracovat pro svaz, se Slavií už nechci mít nic společného a půjdu dělat národní mužstvo‘, tak neřeknu ani půl slova,“ očekává Augusta s tím, že na taková vyjádření je zatím brzy.

Antoš ale nabízí další potenciální trenéry týmu. „Je tady Josef Jandač, Václav Sýkora, Vladimír Vůjtek. Netvrdil bych, že nemáme trenéry, kteří by si tam mohli stoupnout a trénovat nároďák. Pokud nejsou úspěchy, nese trenér zodpovědnost,“ připomíná Antoš, který svou kariéru ukončil před pěti lety.

Něco je špatně, říká po vyřazení hokejistů Marian Jelínek

Číst článek

„Musíme tvrdě pracovat na tom, abychom vychovali nové Jágry a nové hráče, kteří budou reprezentovat,“ nastoluje cíl Antoš. To ale podle Augusty není úkolem trenéra reprezentace. „Chybí nám systém v mládeži, který hráče vychová,“ ukazuje bývalý trenér národního mužstva systémovou chybu.

Hlavní problém je podle Augusty ve financích. „Když budeme pořád škemrat od rodičů, nemůžeme se hnout dál. Musíme dát peníze do svazu a do mládežnického hokeje tak, aby vznikla střediska a dobrý systém výchovy,“ navrhuje Josef Augusta.

Jaroslav Beránek, Veronika Sedláčková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme