Jindřichův Hradec promění starou radnici na galerii a centrum animovaného filmu

Jindřichův Hradec letos zahájí rekonstrukci staré radnice na náměstí Míru. Opravy domu z 15. století budou stát 36 milionů korun. Město na ně získalo jedenáctimilionovou dotaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opravy staré radnice na galerii a centrum animovaného filmu by turistický ruch v centru neměly omezit

Opravy staré radnice na galerii a centrum animovaného filmu by turistický ruch v centru neměly omezit | Foto: Město Jindřichův Hradec

Od června letošního roku se tak začne bývalá radnice, kde sídlila i městská policie, měnit na galerii, zázemí pro archiv, ale i místo, kde se budou moci děti seznámit s animovaným filmem.

„Když se nám všechno povede, tak bychom tam chtěli i střižnu,“ řekl místostarosta Jindřichova Hradce Bohumil Komínek z ČSSD.

Expozice věnovaná animovanému filmu bude také vzpomínkou na festival Anifest. Ten do roku 2009 hostila nedaleká Třeboň, potom se ale festival přestěhoval do severočeských Teplic.

Všechny venkovní práce budou až po letní turistické sezóně, aby nerušili turisty, kteří historické centrum města navštíví. S výměnou oken nebo opravami vnitřních fasád město začne už v létě.

V historické budově sídlila městská policie, která se odstěhovala do nové služebny. V druhém patře radnice je obřadní síň, která by kromě oprav měla také získat nový výtah.


Zvětšit mapu

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme