Máme dost sil i ve 3. třetině, shodují se hokejisté Lva po úvodních výhrách

Vedení 2:0 na zápasy a dobrý pocit z vlastního výkonu mají teď hokejisté pražského Lva. Také druhý zápas osmifinále play off Kontinentální ligy proti Medveščaku Záhřeb vyhráli, tentokrát 5:2. Zásluhu na tom měla hlavně poslední třetina a vlastní trpělivost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci Lva Jiří Novotný a Justin Azevedo se radují z gólu

Útočníci Lva Jiří Novotný a Justin Azevedo se radují z gólu | Zdroj: ČTK

„My víme, že když budeme hrát 5 na 5, tak jsme lepší tým. Respektuji sílu Medveščaku, ale tak to prostě je.“

Pro kapitána Jiřího Novotného je tohle příjemné zjištění stejně jako fakt, že Lev zvládne odehrát utkání s minimem vyloučených. A koneckonců to byl právě Záhřeb, kdo tentokrát při vlastních oslabeních ztratil zápas. Chorvatský celek po dvou třetinách vedl 2:1, ale tu třetí část prohrál 0:4.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Lva Praha vedou nad Záhřebem v play-off KHL 2:0 na zápasy

„Třetí třetina ukázali naší sílu. Na některých hráčích Medveščaku už bylo vidět, že tahali nohy. Myslím, že jsme je přehráli,“ říká obránce Ondřej Němec a Jiří Novotný s ním souhlasí:

„Teď se možná ukázala výhoda širokého kádru, který máme, že hráči nebyli v základní části přetěžovaní. Tyhle síly jsou nám teď k dobru.“

KHL: Lev čtyřmi góly v závěrečné třetině podruhé v play-off porazil Záhřeb

Číst článek

Z druhé strany se nad tím zamýšlí hostující trenér Mark French. „Mít za třetí třetiny skóre 1:6, to je znepokojující, navíc v nich dostáváme rychlé góly,“ připomíná trefu Novotného už po 26 sekundách, ale porážky z venkovních zápasů prý jeho tým doma smaže. Třetí utkání se hraje v pondělí v Záhřebu, který má uzké hřiště kanadských rozměrů.

„Musíme hrát tak, jak hrajeme doma, a ne čekat od první buly, co udělají oni. V základní části jsme dokázali, že jsme, možná trochu paradoxně, hráli lépe venku než doma a vždycky jsme vnutili naší hru soupeři,“ připomíná Jiří Novotný.

Jakub Kanta, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme