Vítkovičtí hokejisté jsou ve čtvrtfinále play-off. Pardubice vyhrály na Slavii

Pouze tři zápasy stačily hokejistům Vítkovic k postupu přes Liberec v předkole play-off hokejové extraligy. Po výhře 6:2 v Liberci vyhráli sérii 3:0. Pardubice se v Praze ujaly vedení 2:1 v sérii se Slavií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu v Liberci. Postoupili do čtvrtfinále play-off

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu v Liberci. Postoupili do čtvrtfinále play-off | Zdroj: ČTK

Vítkovičtí měli v Liberci skvělý start do zápasu. Hned po dvou minutách se úplně sám před libereckým brankářem Lašákem objevil Michael Vandas a střelou mezi betony poslal hosty do vedení. V polovině první třetiny navíc Ondrej Šedivý zvýšil už na 2:0.

Až poté se dostali ke slovu domácí. Na konci třinácté minuty tečoval Gřegořkovu střelu Jan Víšek a snížil na jednobrankový rozdíl.

Vyrovnání se Bílí Tygři dočkali v závěru druhé třetiny, postaral se o to obránce Jan Výtisk. Ze stavu 2:2 se ale domácí neradovali dlouho. Hned o minutu později poslal Rudolf Huna znovu do vedení Vítkovice.

Ve 43. minutě Jiří Bugrer zvýšil na 4:2 pro Vítkovice a pokus Liberce o tlak skončil pouze sérií vyloučení domácích hráčů. Definitivní podobu výsledku dali Richard Stehlík a Michael Vandas. Vítkovice vyhrály 6:2 a postoupily do čtvrtfinále.

Slavia prohrála s Pardubicemi

V duelu Slavie s Pardubicemi začaly padat góly až v posledních čtyřech minutách první třetiny. Hosty nejprve při signalizovaném vyloučení poslal do vedení Václav Benák, ale Jiří Doležal stihl ještě v 17. minutě vyrovnat.

Závar před brankou Dominika Furcha v zápase Slavie proti Pardubicím | Foto: ČTK

Přesto vedli po první třetině pardubičtí hráči. 11 sekund před koncem prvního dějství využil chyby obrany domácích Petr Sýkora a po úniku dostal hosty do vedení.

Ve druhé třetině se prosadil pouze hostující Marek Ďaloga, který po zmatcích v domácí obraně zajistil Východčechům dvoubrankové vedení.

V 54. Minutě snížil domácí kapitán Petr Kadlec na rozdíl jedné branky. V závěrečném náporu se ale Slavia neprosadila, naopak se gólem při hře Slavie bez brankáře prosadil Jan Semorád. Pardubice vyhrály v Praze 4:2 a v sérii vedou 2:1.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 13. Víšek (Gřegořek, Bulík), 38. Výtisk (Bartek, Hunkes) - 3. Vandas (Kolouch, E. Němec), 11. Šedivý (Szturc, J. Káňa), 39. Huna (Svačina, Roman), 43. Burger (Húževka, Strapáč), 56. Stehlík (Barinka, Burger), 60. Vandas (E. Němec, Kolouch). Rozhodčí: Hribik, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 13:8. Využití: 1:2. Diváci: 4936. Konečný stav série: 0:3.

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. J. Doležal (V. Růžička ml., Kolařík), 54. Kadlec (Knot, P. Jelínek) - 17. Benák (T. Zohorna), 20. P. Sýkora (T. Zohorna, Benák), 38. Ďaloga (T. Zohorna, P. Sýkora), 60. Semorád. Rozhodčí: Minář, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6651. Stav série: 1:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme