Populární 'rybičky' zpopularizoval už Becker, Štěpánek si s ním ale nezadá

Čeští tenisté vedou po prvním dni daviscupového čtvrtfinále v Japonsku 2:0 na zápasy, ale jednoznačné to v Tokiu rozhodně nebylo. Radek Štěpánek i Lukáš Rosol se na své těsné výhry hodně nadřeli a moc nechybělo, aby se utkání hned v úvodu pořádně zkomplikovalo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek vybojoval v zápase s Item první bod pro český daviscupový tým

Radek Štěpánek vybojoval v zápase s Item první bod pro český daviscupový tým | Zdroj: ČTK

Byl to zřejmě nejkrásnější, nejnáročnější a zároveň i nejdůležitější moment celého zápasu.

Radek Štěpánek měl za sebou v tie-breaku ztracenou první sadu, na druhé straně houževnatého soupeře, který si ve druhém setu vypracoval setbol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek odvrátil setbol japonského soupeře nádherným volejem

Tatsuma Ito se snažil českého tenistu prohodit a opravdu se zdálo, že bude úspěšný. Jenže vítěz dvou posledních finálových duelů Davis Cupu se natáhl, jak jen mohl, a zázračným volejem situaci zachránil. Na místo stavu 0:2 přišla šance na zvrat, kterou už Radek Štěpánek nepustil.

„Kdyby to bylo 0:2 na sety, byla by situace daleko vážnější. Takhle jsem se z toho dostal,“ liboval si stále mrštný veterán.

U Radka Štěpánka to není poprvé, kdy s podobným způsobem v zápase pomohl. Určitě si vzpomínáte na rozhodující pátou bitvu daviscupového finále roku 2012 v Praze. Český tenista tam v závěru čtvrté sady zachránil jednu z klíčových výměn odvážnou rybičkou, při které se sice na tvrdém povrchu odřel, ale Španělu Nicólasi Almagrovi tím tehdy překazil plány na zvrat.

„Jak se říká, byl jsem vytažený z pantu. Petr Korda mi ale vždycky říkal, že je jedno, jestli přijdu odřený nebo zlámaný, důležité je vyhrát poslední bod,“ nechal Štěpánek vzpomenout na slova jeho mentora Petra Kordy.

„Tohle se naučit nedá. Radek je jeden z nejzkušenějších hráčů. Situace nebyla taková, aby se pokusil o přechod na síť, hru tolik nezrychlil, proto hrál těžký volej. On si na ně ale věří,“ okomentoval jednu z velkých Štěpánkových předností nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

I díky tomu vedou čeští tenisté po prvním dni v Japonsku 2:0 na zápasy. Jsou to sice kdyby, ale kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo nebýt voleje Radka Štěpánka v závěru druhé sady.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme