Na postup do extraligy bude potřeba 20 bodů, odhaduje Jiří Dopita

Baráž o účast v příštím ročníku extraligy je v polovině. Na čele tabulky se vyhřívají hokejisté Mladé Boleslavi s 11 body a jen o skóre zaostává druhá Olomouc. Prvoligové celky ale nesmí usnout na vavřínech, bodů k postupu bude potřeba uhrát ještě dost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladá Boleslav porazila v úvodním utkání baráže o extraligu Kladno 6:1

Mladá Boleslav porazila v úvodním utkání baráže o extraligu Kladno 6:1 | Zdroj: ČTK

„Aby se tým dostal do extraligy, bude potřebovat okolo 20 bodů. Loni měl trochu víc, protože my jsme jich udělali málo, takže víc zbylo na ostatní. Záleží také na tom, jak bude tabulka vyrovnaná. Ale dvacet bodů bude potřeba určitě,“ propočítává jeden z trenérů Olomouce Jiří Dopita.

Jeho tým je jasně největším překvapením dosavadního průběhu baráže, vždyť loni vyhráli Kohouti pouze dvakrát a skončili beznadějně poslední.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baráž o postup do extraligy je v polovině, ale rozhodnuto o postupujících ještě zdaleka není

To Mladé Boleslavi utekl před rokem postup jen těsně a tak si chce letos spravit chuť. Zatím se to Středočechům daří jen z části. Sice vedou tabulku, ale bodů mohli mít daleko víc.

Vždyť v každém zápase vyhrávali, ale dvakrát nedokázali vedení 2:1 udržet a málem se jim to v posledním duelu stalo znovu.

„Zase jsme to měli 2:1 a nebylo by normální ztratit takové vedení potřetí. To bychom byli hodně velcí magoři, kdybychom to nedotáhli do konce,“ nebral si servítky útočník Mladé Boleslavi Michal Broš.

Přesto může být rozhodně spokojenější než hokejisté Kladna, kteří ještě nevyhráli v normální hrací době a z pěti body se krčí na konci barážové tabulky.

„Musíme pořád věřit. Ze zadních pozic se líp útočí, týmy nahoře se teď budou o to víc bát. Je dobře, že je to vyrovnaný,“ nevzdává se naděje na záchranu extraligy v Kladně obránce David Růžička.

Budeme bojovat až do konce, slibuje trenér olomouckých hokejistů Dopita

Číst článek

Sebevědomí jemu i celému týmu dodal obrat v posledním duelu s Olomoucí, ve kterém Rytíři dvakrát prohrávali o tři branky, přesto se na konci radovali z výhry 5:4 po samostatných nájezdech.

„Už jsme takovou vzpruhu hledali všude. Pro tým to je důležité, protože hráči dokázali vyplout z nepříznivého stavu, ukázali dobrý herní projev. Může se to jevit jako světlo na konci tunelu. Je důležité, aby tým měl víru, pak nepotřebuje řeči trenérů ani mentální kouče,“ říká asistent trenéra Kladna Josef Zajíc.

Hokejové baráž rozehraje svou druhou polovinu v úterý, kdy hostí Mladá Boleslav Kladno a Chomutov Olomouc.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme