Úspěchem je pouze titul, shodují se účastníci florbalového superfinále

Potřetí v historii rozhodne o držitelích titulu ve florbalové extralize mužů i žen jediný zápas. Superfinále v neděli uvidí diváci v pražské O2 areně. Ženy rozehrají bitvu o zlato hodinu po poledni, pražský Herbadent vyzve Vítkovice. Mužské finále pak obstarají Tatran Střešovice a Vítkovice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalisté Tatranu Střešovice slaví extraligový titul

Florbalisté Tatranu Střešovice slaví extraligový titul | Zdroj: ČTK

„Máme to v hlavě nastavené tak, že superfinále není odměna, tou bude titul,“ říká vítkovický obránce Pavel Brus. Právě dva fináloví soupeři, Vítkovice a střešovický Tatran si rozdělily v dosavadních ročnících extraligy rozdělily všechna vítězství.

Vítkovičtí neměli ideální vstup do sezóny. Postupně se zvedal a v semifinále proti Mladé Boleslavi už naplno ukázal své kvality. „Věděli jsme, že herní a individuální kvalitu máme. Pohár mistrů se nevyvedl a dlouho jsme se zvedali, ale to bylo tím, že pět lidí odešlo a pět přišlo,“ našel příčinu dřívějších neúspěchů obránce Vítkovic.

Přehrát

00:00 / 00:00

S účastníky florbalového superfinále mluvil reportér Českého rozhlasu Pavel Petr

Finálový zápas nemá favorita. „Oba týmy mají obměněnou sestavu a není to série, takže jde o novou výzvu,“ doplňuje Pavel Brus.

Střešovický Tatran v loňském superfinále chyběl. Zřejmě to byla daň za změny v kádru. „Obměna byla postupná. Letos byla výraznější, ale základní kameny zůstaly a díky tomu jsme pořád silní,“ věří opora patnáctinásobných českých šampionů Martin Richter.

Sám patří k těm starším a zkušenějším hráčům v sestavě Pražanů. I jeho zkušenosti mohou hrát v superfinále důležitou roli. „V lajně mám mladší kluky. Hodně s klukama mluvím a vysvětluji jim situace. Trošku je i nutím, aby byli aktivní,“ popisuje svou roli opora Tatranu.

V Tatranu, i s ohledem na historii, přeci jen florbalisté hrají přitom pod větším tlakem, než kdekoli jinde. „Ať bude kádr jakýkoli, tak úspěch bude titul a nic jiného. Když tam máme mladší hráče, nevíme, jak to zvládnou,“ uzavírá Martin Richter.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme