Hokejový šampionát začal překvapením, Kanada prohrála s Francií

Hned úvodní zápasy hokejového mistrovství světa v Bělorusku přinesly překvapení. Zatímco Rusko si bez problémů poradilo se Švýcarskem, Kanada prohrála po nájezdech s Francií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Francie se postarali o první překvapení světového šampionátu, když porazili po nájezdech Kanadu

Hokejisté Francie se postarali o první překvapení světového šampionátu, když porazili po nájezdech Kanadu | Zdroj: ČTK

Rusko v sestavě s kapitánem Ovečkinem rozhodlo o svém vítězství hned v první třetině, kterou vyhrálo 3:0. Vývoj první dvacetiminutovky hodně ovlivnil bleskový gól Plotnikova. Ten skóroval už po 13 vteřinách hry.

V 7. minutě prostřelil při přesilové hře Genoniho ve švýcarské brance Ovečkin a třetí branku přidal tři minuty před první přestávkou Šipačov. Pak favorizovaní Rusové ubrali a ve druhé a třetí části přidali po jednom gólu.

Nejdříve se trefil střelou po ledě mezi betony švýcarského brankáře Bělov a skóre uzavřel v předposlední minutě Zaripov.

Kanada v utkání s Francií dokázala ještě v první třetině odpovědět na vedoucí přesilovkový gól Da Costy, když šestnáct vteřin před odchodem do šaten vyrovnal také při přesilové hře Schenn.

V polovině třetí části dokonal obrat ve skóre Gudbranson, ale hned o dvě minuty později se podruhé v utkání prosadil při početní výhodě Da Costa a poslal utkání do prodloužení.

V něm se nerozhodlo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se ani jeden střelec Kanady neprosadil a Francii vystřelil vítězství ve třetí sérii Bellemare.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A:
Kanada - Francie 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Schenn (Hodgson, Garrison), 51. Gudbranson (MacKinnon) - 18. S. Da Costa (Auvitu, Bellemare), 53. S. Da Costa (Roussel, Fleury), rozhodující nájezd Bellemare. Rozhodčí: Kaval, Patafie (oba USA) - Fluri (Švýc.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. Diváci: 5252.

Skupina B:
Rusko - Švýcarsko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Plotnikov (Denisov, Šipačov), 7. Ovečkin (Bělov, Zaripov), 18. Šipačov (Čudinov), 30. Bělov (Kuljomin, Širokov), 59. Zaripov (Ovečkin). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Jeřábek (ČR) - Carlson (Kan.), Dehaen (Fr.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 13.300.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme