Obyvatelé sídliště Pod Holoměří si po několika letech konečně vybojovali nové dětské hřiště

Po několika letech přesvědčování se obyvatelé ústeckého sídliště Pod Holoměří dočkali nového dětského hřiště. Zhruba dvě stě lidí podepsalo petici a jejich zástupci nepřestávali jednat s centrální radnicí. Ta nakonec na výstavbu dala největší díl peněz - čtyři sta tisíc korun, dalších více než sto tisíc přidali sponzoři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově otevřené dětské hřišti, sídliště Pod Holoměří

Nově otevřené dětské hřišti, sídliště Pod Holoměří | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Hřiště je určeno hlavně mladším dětem, vyřádit se tu mohou ale i ty starší. Nová hrací plocha nabízí nejen řadu provazových atrakcí, ale například i houpačky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž ze slavnostního otevření nového dětského hřiště připravila Gabriela Hauptvogelová

Chodit sem plánují také učitelky místních mateřských školek. „Určitě to tu využijeme, je to nové, hezké,“ potvrzuje jedna z učitelek Jitka Boušková.

Maminky zejména malých dětí oceňují, že je hřiště pokryto převážně pískem a ne kamínky. Děti si tak mohou hrát téměř na jakémkoliv místě. Hřiště je navíc oplocené, takže by sem neměli proniknout psi.

Starosta centrálního obvodu Jan Tvrdík z ODS tady reprezentuje radnici, která dala největší díl peněz na výstavbu. Kromě oplocení chrání hřiště i branka na klíč.

„Klíče jsou na úřadě, budou je mít zástupci Pod Holoměří a naši VPP kvůli údržbě,“ vysvětluje starosta.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme