Montreal vyhrál na ledě Rangers, u vítězného gólu asistoval Plekanec

Český hokejista Tomáš Plekanec se asistencí u vítězného gólu podílel na triumfu Montrealu na ledě Rangers. Kanadský tým tak snížil finále Východní konference na 1:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Tomáš Plekanec se raduje z vítězství ve třetím finálovém zápase Východní konference NHL.

Český hokejista Tomáš Plekanec se raduje z vítězství ve třetím finálovém zápase Východní konference NHL. | Zdroj: ČTK

Utkání lépe rozehráli domácí New York Rangers, když se dostali v první třetině do vedení po gólu Hagelina, který doklepl do sítě střelu St. Louise.

Ve druhé části se podařilo Montrealu vyrovnat. Po přihrávce Gallaghera prostřelil Lundqvista z pravého kruhu Markov. Domácím mohl vrátit vedení St. Louis, ale při jeho stoprocentní šanci předvedl perfektní zákrok brankář Tokarski.

Tři minuty před koncem zápasu dokonali Canadiens obrat ve skóre. Brier po střele Vaneka nahodil puk před branku a obránce McDonagh ho bruslí tečoval za bezmocného Lundqvista.

V dramatickém závěru hráli ‚Jezdci‘ power play, od pravého mantinelu vystřelil Stepan a Kreider šikovnou tečí poslal zápas do prodloužení.

To se hrálo pouze minutu a 12 vteřin. Po střele Tomáše Plekance se před brankou Rangers nejlépe zorientoval Galchenyuk, od kterého se puk odrazil za záda švédského brankáře Lundqvista.

Semifinále play off NHL:

Východní konference - 3. zápas:

NY Rangers - Montreal 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 16. Hagelin, 60. Kreider - 24. Markov, 57. Briere, 62. Galchenyuk (Plekanec). Střely na branku: 37:25. Diváci: 18.006. Stav série: 2:1.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme