Atlético může završit nejúspěšnější sezonu v historii klubu, říká Radek Bejbl

Fotbalisty Atlética Madrid čekají během jednoho týdne dva zápasy roku. Nejdříve se dnes v přímém souboji střetnou s Barcelonou o mistrovský titul a ve středu nastoupí proti Realu Madrid ve finále Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Atlética Madrid se radují z gólu, který jim zajistil postup do finále Ligy mistrů

Hráči Atlética Madrid se radují z gólu, který jim zajistil postup do finále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

„Pro fanoušky, pro klub, pro hráče, pro vedení, by to byl jeden z klubových vrcholů. Kdyby vyhráli španělskou ligu i Ligu mistrů, tak by se muselo mluvit o nejúspěšnější sezoně v historii klubu,“ říká bývalý hráč Atlética a český reprezentant Radek Bejbl.

A v silách v současnosti vedoucího týmu španělské ligy to určitě je, i když musí na hráče doléhat únava z náročné sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jestli Atlético vyhraje španělskou ligu i Ligu mistrů, bude to nejúspěšnější sezona v historii klubu, říká Radek Bejbl

„V rozpoložení a v náladě, ve které je klub celou sezonu, to tak těžké není. Hrají výborně, a i když je teď během jediného týdne čekají dvě finále, tak jsou v pohodě a určitě do toho nepůjdou stresovaný,“ myslí si Radek Bejbl.

Proti Barceloně se budou svěřenci Diega Simeoneho snažit navázat na posledních pět vzájemných zápasů, ve kterých s obhájcem titulu ani jednou neprohráli.

„Atlético to má rozehrané velmi solidně. V posledních dvou kolech sice ztratilo body a už mohlo slavit, ale alespoň budeme mít možnost vidět krásný utkání o španělský titul. Mám dojem, že v trošku větší pohodě jde do utkání právě Atlético,“ odhaduje Bejbl.

Madridský klub čeká na španělský titul už 18 let a večer mu stačí proti Barceloně i remíza. Hledat důvody úspěchů Atlética v této sezóně není pro bývalého českého reprezentanta zase tak složité.

Barcelona nebo Atlético Madrid? Vzájemný zápas rozhodne boj o titul

Číst článek

„Dokázali zkonsolidovat mužstvo a trenér Simeone vtisknul hráčům k fotbalovým dovednostem i bojovnou náturu,“ neopomněl Radek Bejbl jmenovat úspěšného Argentince na lavičce Atlética.

„K tomu musíme přičíst dobrou přestupovou politiku klubu. Daří se jim doplňovat mužstvo hlavně na postu hrotového střelce, který dělá výsledky. V této sezoně se to projevilo v osobě Diega Costy,“ dodal bývalý záložník madridského týmu.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme