Škoda, chtěli jsme urvat medaili, lituje kapitán hokejistů Tomáš Rolinek

Tomáš Rolinek vedl hokejovou reprezentaci na mistrovství světa jako kapitán. V průběhu šampionátů bojoval a motivoval své mladší spoluhráče, na medaili to ale nestačili a on sám ví, že národní tým nepodával v Minsku dobré výkony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek slaví gól do sítě USA

Tomáš Rolinek slaví gól do sítě USA | Zdroj: ČTK

„Jsme bez medaile. Chtěli jsme zápas zvládnout, odehráli jsme ho dobře, ale k ničemu to nevedlo. Měli jsme momenty, kdy jsme mohli dát gól, ale nevyšlo to,“ litoval po prohraném zápase o třetí místo kapitán mužstva Tomáš Rolinek.

Český tým nedal v posledních sedmi třetinách turnaje jediný gól. „Není to smůla. Když hrajete dobře, padá vám to a jste ke všemu blíž. Něco nám chybělo, ale byl to bojovný výkon. Chtěli jsme medaili urvat za každou cenu, ale nemáme nic,“ uvědomuje si čtyřiatřicetiletý útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Rolinkem mluvil v Minsku reportér ČRo Štěpán Pokorný

„V této konkurenci je vždy úspěch, když přejdete přes čtvrtfinále. O to víc ale bolí, když skončíte bez medaile a prohrajete semifinále i zápas o třetí místo,“ přibližuje své pocity kapitán Růžičkova výběru.

Na MS mělo 10 reprezentantů premiéru na velké akci. „Někteří kluci do toho skočili po hlavě. Měli jsme mladou, nezkušenou obranu, ale vzhledem k tomu, jak byla nezkušená, to kluci zvládli bravurně,“ pochválil Tomáš Rolinek své méně zkušené spoluhráče.

Jeho dojem mistrovství je rozporuplný. „Moc zápasů jsme nevyhráli, ale důležité čtvrtfinále jsme zvládli. Celkově víme, že zápasy z naší strany nebyly dobré,“ uzavírá Rolinek.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme