Brečel jsem štěstím, přiznává Neymar. Brazilci ale emoce zvládli

Mistrovství světa ve fotbale pokračuje, ale málem s ním byl předčasně amen. Domácí reprezentace totiž hned v prvním vyřazovacím kole balancovala těsně nad propastí a nakonec postoupila do čtvrtfinále až po penaltovém rozstřelu. Město Belo Horizonte vidělo v zápase proti Chile krásnou a emotivní fotbalovou zápletku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Scolari blahopřeje Neymarovi k proměněné penaltě v závěrečném rozstřelu

Trenér Scolari blahopřeje Neymarovi k proměněné penaltě v závěrečném rozstřelu | Zdroj: Reuters

Brazilští fanoušci dokázali žít zápasem, ovšem s přibývajícím časem a přetrvávajícím stavem 1:1 se nadšená podpora „Kanárků" začala mísit s nervozitou, a když Chilan Pinilla v poslední minutě prodloužení vypálil do břevna, vypadalo to v obecenstvu na kolektivní infarkt.

Podobná diagnóza dvakrát hrozila fanouškům i při penaltovém rozstřelu, před kterým se někteří Brazilci na tribunách usilovně křižovali. Zabralo to, protože chilští fotbalisté byli snad ještě nervóznější, minuli hned třikrát. Neymar, nejobdivovanější z Brazilců, naopak zachoval chladnou hlavu a dne rozhodl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Brazílie s Chilany navštívil reportér ČRo Jan Kaliba

„Chtěl jsem penaltu kopnout s jistotou, chytře, prostě precizně. Trénuju je na to dost. Víc než teď jsem při fotbale nikdy netrpěl, bylo by kruté vypadnout takhle, ale nakonec jsem brečel štěstím,“ radoval se po fotbalovém dramatu se vším, co k němu patří, brazilský idol Neymar.

Oddychnout si mohl i trenér Brazilců. „Pro naši zemi je důležité, že jsme postoupili. Vzali jsme na sebe úkol stát se mistry světa. A když něco slíbíte, musíte to splnit. A přesně tak se moji hráči na hřišti chovali, dřeli až do úmoru. A teď jsou tu další tři zápasy, ve kterých se ukáže, jestli dojdeme až do fotbalového nebe,“ vyhlíží Luiz Felipe Scolari.

Uruguay o svou hvězdu přišla, Kolumbie ji našla. Osmifinále rozhodl Rodríguez

Číst článek

„Bylo to plné emocí, to je holt Brazílie,“ dodal obránce a autor vedoucí branky David Luiz.

Další zápas domácích přijde na řadu v pátek ve Fortaleze proti Kolumbii, takže šampionát je do té doby zachráněný.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme