Atlety na ME družstev čekají obtížné podmínky. Češi se chtějí udržet

Udržet se v Superlize. Takový je cíl českých atletů v elitní skupině mistrovství Evropy družstev. Dvoudenní soutěž v německém Braunschweigu může ovlivnit počasí. To se Dolním Sasku totiž rychle mění a problémy může dělat závodníkům v technických disciplínách, hlavně v tyčkařském sektoru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák

Šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák | Zdroj: ČTK

„Bude to asi dramatické, fouká tady hodně silný vítr,“ říká před startem šampionátu šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák.

Podmínky budou stejně těžké pro všechny, rozhodnou tak zkušenosti a to, jak rychle dokážou sportovci reagovat na změnu větru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletické ME družstev sleduje na místě Jakub Marek

Český tým v loňském roce vyhrál první ligu a bývalý světový rekordman v desetiboji věří, že se do ní hned nevrátí. O týmech, se kterými by mělo české družstvo bojovat o udržení v Superlize, má jasno.

„Podle toho, jak to teď vypadá, tak budeme bojovat především s Holanďany a Švédy, oba s námi loni postoupili. Jasnými adepty na sestup jsou podle mě Turci,“ předpovídá Dvořák.

O evropský titul by naopak měli bojovat Rusové, Francouzi a domácí Němci. Týmová soutěž je ale vždy nevyzpytatelná a zvlášť ve větrných podmínkách Braunschweigu se dají očekávat i překvapivé výsledky. Ty si ale čeští fanoušci určitě nepřejí v ženském oštěpu.

Od Špotákové se očekává plný počet bodů

V něm totiž po problémech se slepým střevem nastoupí dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková.

„Jsem rád, že se její problém zažehnal, měla by být jednou z opor týmu. Měla by pokukovat po plném bodovém zisku, doufám, že takových se v týmu najde víc. Vyložených vítězů tady moc nemáme,“ dodává Dvořák.

Atleti z dvanácti zemí vstoupí do Superligy v sobotu v německém Braunschweigu v 12:30.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme