Hokejista Sobotka míří do Kontinentální ligy, bude hrát za Omsk

Český hokejový útočník Vladimír Sobotka vymění NHL za Kontinentální ligu. S Avangardem Omsk se domluvil na tříletém kontraktu, po každé sezóně má ale možnost odejít zpátky do zámoří. Podle klubových stránek se má již brzy připojit k týmu a začít s tréninkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka se raduje z gólu při utkání Česko - Francie

Vladimír Sobotka se raduje z gólu při utkání Česko - Francie | Zdroj: Reuters

„Podařilo se nám přivést jednoho z nejlepších centrů v Evropě, po kterém moc toužilo St. Louis, aby u nich zůstal, ale on si vybral Omsk,“ pochvaloval si generální manažer „Jestřábů“ Vladimir Šalajev.

Sobotkovi skončila v St. Louis smlouva, která mu zaručovala roční plat 3,9 milion dolarů, a jako chráněný volný hráč se na nové s americkým klubem nedohodl.

I přesto, že má 27letý forvard bodově nejvydařenější ročník kariéry v NHL, dočkal se od vedení Blues pouze tzv. kvalifikační nabídky na 1,4 milionu dolarů ročně. Jeho příjem by tak místo očekávaného nárůstu zůstal stejný jako doposud.

V základní části uplynulého ročníku zámořské soutěže Sobotka nasbíral v 61 zápasech celkem 33 kanadských bodů za devět gólů a 24 asistencí. V šesti duelech play off pak přidal tři nahrávky.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme