Kvůli pádu Boeingu na Ukrajině mění trasu i letadla z České republiky

Až do odvolání je pro dopravní letadla uzavřený vzdušný prostor nad východem Ukrajiny. Tamní úřady přijaly opatření po včerejším pádu malajsijského letounu MH17. Vše zatím nasvědčuje tomu, že stroj s 298 lidmi na palubě někdo sestřelil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A320 ČSA

Airbus A320 ČSA | Foto: Letiště Václava Havla Praha

Rizikové oblasti se už od včerejšího odpoledne začaly vyhýbat České aerolinie i Travel Servis a náhradní trasy hledají také německá Lufthansa, americká Delta nebo ruská letecká společnost Aeroflot.

Z nočních letů z Prahy ČSA žádné nerušily. Letecká společnost jen linky do ruského Rostova u Donu a hlavního města Uzbekistánu Taškentu odklonila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pražském letišti natáčela redaktorka Veronika Hlaváčová

Na jedné lince se sice let prodloužil kvůli náhradní trase přes Balkán o desítky minut, lidé však bezpečnější cestu vítali.

„To je jasný, že každý bude mít strach, doufám, že cesta bude bezpečná,“ svěřil se třeba Abos z Uzbekistánu, který pracuje v Česku v restauraci.

Lidé na pražském Letišti Václava Havla hodnotili pád letounu především jako lidskou tragédii.

Separatisté na Ukrajině vyzývají kvůli vyšetření pádu letadla k příměří

Číst článek

„My jsme se to dozvěděli těsně před tím, než jsme odjížděli sem na letiště. Je to tragédie. Je to hrozný a už to hlavně trvá dlouho,“ poznamenala žena na letišti.

„Člověk asi nemá moc informací, ale je to už za hranou, dávno,“ okomentoval oslovený muž dění na východě Ukrajiny.

kov, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme