Mladou Boleslav srazila chyba gólmana, s Duklou doma prohrála poprvé

Fotbalisté Mladé Boleslavi po pohárové porážce s Lyonem znovu své fanoušky nepotěšili. Ve druhém kole Synot ligy totiž propadli v domácí konfrontaci s Duklou. Pražanům podlehli 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chybující brankář Mladé Boleslavi Aleš Hruška

Chybující brankář Mladé Boleslavi Aleš Hruška | Zdroj: ČTK

Boleslavští se sice snažili o aktivní úvod. Jenže ve třetí minutě chyboval gólman Aleš Hruška. Nedokázal zpracovat malou domů od Jana Bořila, míč pořádně netrefil a Beauguel skórovoval do prázdné branky. Strážce domácí svatyně přitom podobně chyboval i v poháru proti Lyonu.

„Je to šok, protože to jsou neomluvitelné chyby. Situaci, která tomu předcházela, jsme mohli řešit jinak než zpětnou přihrávkou, ale následně vznikla fatální chyba a soupeři jsme gól darovali,“ posteskl si trenér Karel Jarolím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Mladé Boleslavi s pražskou Duklou sledoval reportér ČRo Pavel Petr

Připustil zároveň, že při pohárové odvetě ve Francii by se mezi tyče mohl vrátit Miroslav Miller.

V sestavě se přitom objevily dvě boleslavské posily. Ani slovenský útočník Milan Lalkovič nebo v létě z Plzně příchozí Tomáš Wágner se prosadit nedokázali. Naopak vidět po uzdravení byl obránce Jan Kysela. Výsledek mu ovšem kazil dojem z návratu.

„Byl to první zápas po třech měsících a mám toho plné kecky. Bohužel jsme ho nezvládli, i když jsme měli celý zápas míč pod kontrolou. Dukla hrála jen na brejky a odkopávané míče. Do ničeho jsme ji nepustili, akorát jsme dostali hloupý gól.“

Pražané tušili, že by psychická výhoda nemusela být na domácí straně.

„Počítali jsme s tím, že po výsledku s Lyonem nebude jejich pohoda taková. Opravdu nám pomohl začátek. Tři roky jsme tu nevyhráli a chtěli jsme tu sérii přerušit. Je mi 39 a vyhrál jsem tu poprvé v životě, takže krásný pocit,“ uzavírá ohlédnutí za nedělním duelem kapitán Dukly Patrik Gedeon.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme