Stopka ruským letadlům. Ministr dopravy Kupka ohlásil uzavření českého vzdušného prostoru Rusům

Česká republika od půlnoci na neděli úplně uzavře vzdušný prostor aerolinkám z Ruska. Dosud směla letadla nad územím ČR přelétat. České televizi to sdělil ministr dopravy Martin Kupka (ODS), následně informaci uvedl na twitteru a v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla (ilustrační foto)

Letiště Václava Havla (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

ČR již o půlnoci z pátku na sobotu zakázalo provoz všech ruských leteckých dopravců na svém území. Omezení se týkala linek, které by létaly na tuzemská letiště. Rusko zároveň v sobotu uzavřelo vzdušný prostor pro letecké dopravce z České republiky, Polska a Bulharska.

Dále zpřísňujeme opatření proti ruské agresi a odpovídáme na očekávanou reakci ruské strany na naše kroky z předcházejících dnů. Od půlnoci uzavíráme pro letadla ruských dopravců vzdušný prostor nad ČR.

15:01 – 26. 02. 2022

67 1623

„Stupňujeme opatření proti ruské agresi na Ukrajině. S platností od půlnoci uzavíráme pro všechna letadla ruských dopravců vzdušný prostor nad ČR. Navazujeme na páteční rozhodnutí, kterým jsme zakázali ruským leteckým společnostem přistávat a vzlétat z našeho území a na rozhodnutí z půlky týdne, kdy jsme přestali povolovat ruské nepravidelné lety do České republiky,“ uvedl v tiskovém prohlášení Kupka.

V České televizi upozornil, že jde zřejmě o poslední krok v leteckém provozu, protože další možná opatření již ani nejsou k dispozici. „Přestali jsme dávat povolení pro nepravidelné lety, pak jsme zakázali vzlety a přistání pro všechny lety a nyní zavíráme vzdušný prostor,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme