Brankář Pavlát odchází z Plzně do Pardubic. Opačným směrem míří Klouček a finanční kompenzace

Hokejový brankář Dominik Pavlát odchází z Plzně do Pardubic, kde by měl v závěru extraligové sezony krýt záda Romanu Willovi. Dynamo opačným směrem uvolnilo Milana Kloučka, Západočeši navíc od vedoucího týmu soutěže získají finanční kompenzaci. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Plzeň/Pardubibce Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominit Pavlát ještě v dresu Plzně

Dominit Pavlát ještě v dresu Plzně | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

O výměně Pavláta za Kloučka se spekulovalo již delší dobu. Zástupci Plzně jednání minulý týden potvrdili s tím, že dohoda zatím uzavřena nebyla. Ve středu, kdy v Česku končí přestupní termín, se situace změnila. Čtyřiadvacetiletý Pavlát, který si v tomto ročníku připsal tři reprezentační starty, by po sezoně z Plzně odešel bez náhrady.

„Tato transakce nebyla jen o výměně hráčů. Součástí dohody byla také finanční kompenzace, která nám umožní investovat do posílení týmu pro nadcházející sezonu. Dominik Pavlát, který nepodepsal smlouvu na příští rok, projevil zájem o angažmá v Pardubicích, kde doufá v boj o ligový titul,“ uvedli Západočeši na svém webu.

S Kloučkem v Pardubicích pro příští sezonu již nepočítali. „Milan u nás debutoval ve velkém hokeji a opakovaně dokázal, že je skvělým brankářem pro nejvyšší soutěž. V dalších angažmá mu přejeme jen to nejlepší,“ řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Pavlát chce zahraničí

Pavlát chce po sezoně odejít do zahraničí, ideálně se pokusit prosadit v zámoří. Pardubice nyní chtějí posílit tým v boji o titul. „Přichází k nám mladý brankář se skvělými čísly a velkým potenciálem. Věřím, že nám pomůže v klíčové fázi sezony a utvoří s Romanem Willem nadstandardní brankářskou dvojici,“ řekl Salfický.

V dobrou sezonu věří i Plzeň, kde Klouček vytvoří dvojici se Samuelem Hlavajem ze Slovenska. „Chápeme, že fanoušci mají obavy ohledně této změny a mohou se obávat, že rezignujeme na letošní sezonu. Rádi bychom však ujistili naše věrné příznivce, že naše ambice zůstávají nezměněné. I přes tuto výměnu jsme pevně odhodláni bojovat o co nejlepší umístění v tabulce a postup přes předkolo play-off,“ uvedli představitelé Plzně v tiskové zprávě.

Pavlát v této sezoně zasáhl do 24 zápasů a s úspěšností 92,73 procenta je druhý nejlepší v extralize. Třikrát udržel čisté konto. Klouček dostal šanci v jedenácti utkáních.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme