Utkání hvězd ozdobila návratem Grinerová. Plné hale v Las Vegas předvedla i dvě smeče

Ve znamení návratu Brittney Grinerové se v sobotu odehrálo v Las Vegas basketbalové Utkání hvězd WNBA. Dvaatřicetiletá pivotka, jež vloni v době tradiční exhibice čekala v ruském vězení na soud, se dočkala bouřlivého přijetí vyprodaného hlediště, dala pak prvních šest bodů svého týmu a k vítězství přispěla vedle 18 bodů a 13 doskoků i dvěma smečemi.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brittney Grinerová si užila bouřlivého přijetí vyprodaného hlediště při basketbalovém utkání hvězd WNBA

Brittney Grinerová si užila bouřlivého přijetí vyprodaného hlediště při basketbalovém utkání hvězd WNBA | Foto: John Locher | Zdroj: ČTK / AP

„Ani bych si nepomyslela, že tu dnes budu,“ řekla publiku Grinerová, jež byla vloni v únoru zatčena na moskevském letišti, protože u sebe měla náplně do elektronické cigarety obsahující konopný olej. V srpnu ji soud za pašování drog poslal na devět let do vězení. Domů se dostala začátkem prosince po výměně vězňů za ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta.

Basketbalistce Grinerové po návratu z ruského vězení aplaudovala plná hala. ‚Bylo to neuvěřitelné,‘ řekla

Číst článek

Před rokem se exhibice odehrála bez hvězdy Phoenixu, přesto na její počest. Byla tehdy jmenována čestnou hráčkou základní sestavy a všechny aktérky zápasu odehrály druhý poločas s jejím číslem 42 na dresu. Tentokrát už jednička draftu z roku 2013 v Utkání hvězd opět nechyběla a i díky tradičně exhibičnímu rázu zápasu potěšila diváky i dvěma zarážkami.

„Promluvila jsem si s koleny, trochu je povzbudila, ale dostaly jsme to tam,“ komentovala to Grinerová, jež je podle Sporting News jednou z pouhých osmi hráček, které v zápasech WNBA předvedly smeč. Sports Brief uvádí, že v historii WNBA bylo k vidění 37 takzvaných dunků a dvojnásobná olympijská vítězka i mistryně světa je s 26 smečemi v čele statistiky.

Grinerové tým vedený kapitánkou Breannou Stewartovou porazil sestavu A'ji Wilsonové 143:127. V týmu vítězek vytvořila Jewell Loydová s 31 body rekord All Star Game a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme