Kajakáři Kudějová a Prskavec si pochvalují změny v tréninkové skupině

Tituly mistrů světa ve vodním slalomu letos budou obhajovat dva členové tréninkové skupiny Jiřího Prskavce staršího. Kromě jeho syna se o to v poolympisjké sezoně pokusí také kajakářka Kateřina Kudějová. Pro oba byla příprava v mnoha ohledech jiná než v posledních letech. Pod dohledem svého kouče už totiž neabsolvují tréninky na vodě klidně i v sedmi lidech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Jiří Prskavec

Vodní slalomář Jiří Prskavec | Zdroj: Reuters, ČTK

„Většinou jsme na vodě tři a jezdím hlavně s kajaky. To je asi největší změna, kterou naše skupina prošla. Rozdělilo se to řekněme na lepší a horší část skupiny. Já jsem hrozně spokojený, protože ten rozdíl, s čím mi táta může poradit, je hodně velký. Je tam víc prostoru na to, aby si táta všechno pamatoval a mohl nám k tomu něco víc říct," těší kajakáře Jiřího Prskavce mladšího, který je rozhodně největším jménem v tréninkové skupině svého otce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tréninková skupina vodních slalomářů Jiřího Prskavce st. změnila systém přípravy.

A s kým se tedy brzy už čtyřiadvacetiletý český reprezentant setkává na vodě nejčastěji? „Většinou je to buď Ondra Cvikl a Ondra Tunka, nebo místo jednoho z kluků jde Kača," říká Jiří Prskavec mladší, přezdívaný po tátovi Jířa.

Jeho kolegyně Kateřina Kudějová na adresu nejen trenéra dodává: „Jířa se nám začal víc věnovat, teda hlavně mně a Jířovi, takže se mi to samozřejmě líbí. Také jsme to trošku upravili, že jsme nedělali věci okolo, spíš to bylo individuální, takže si myslím, že tréninky byly o dost kvalitnější."

Nová loď 

Pod pojmem věci okolo myslí kajakářka Kudějová třeba menší zátěž v posilovně, nebo že si každý mohl zvolit, kdy absolvuje svůj běžecký trénink. Sedmadvacetiletá světová šampionka před letošní sezonou udělala ještě jednu podstatnou změnu. Má jinou loď.

O nějaké novince uvažoval i Jiří Prskavec mladší, ale pak si uvědomil, že loď měnil před dvěma lety a s pádlem je vlastně také spokojený. Co si ale neuvědomil vůbec, je to, že letos ho čeká obhajoba jak titul mistra Evropy, tak světa.

„Těším se moc. Ač bych řekl, že tratě nejsou pro mě ideální, protože jsou hodně jiné než v Praze, tak doufám, že aspoň jednu medaili dokážu přivézt. Samozřejmě, kdybych obhájil obě medaile, tak to bude pecka," dodává bronzový olympijský medailista z Ria. Evropský šampionát se bude konat začátkem června ve slovinském Tacenu, ten světový hostí koncem září Francie.

Jakub Kanta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme