Macháč, Krejčíková a Fruhvirtová jsou ve 2. kole Australian Open, pro Bejlek turnaj skončil

Tomáš Macháč, Barbora Krejčíková a Brenda Fruhvirtová postoupili na Australian Open do 2. kola. Třiadvacetiletý Macháč porazil Japonce Šintara Močizukiho 7:5, 6:1, 7:5, turnajová devítka Krejčíková po obratu zvítězila nad japonskou tenistkou Mai Hontamaovou 2:6, 6:4, 6:3 a šestnáctiletá Fruhvirtová slavila po vítězství nad Rumunkou Anou Bogdanovou 2:6, 6:4, 6:3 premiérový triumf v hlavní soutěži grandslamu.

Melbourne (Aktualizováno: 9:20 14. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

V úvodní den turnaje v Melbourne neuspěla pouze Sára Bejlek. Sedmnáctiletá hráčka podlehla favorizované Kanaďance a nasazené dvaatřicítce Leylah Fernandezové 6:7 a 2:6.

Už od začátku mi přijde, že to je český turnaj, hodnotí tenista Kopřiva nominaci na Australian Open

Číst článek

Osmadvacetiletá Krejčíková porazila 122. hráčku světa Hontamaovou za dvě hodiny a pětadvacet minut. Obhájkyně loňského osmifinále uspěla navzdory 47 nevynuceným chybám. Zaznamenala první výhru v nové sezoně.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková nezačala duel proti Hontamaové ideálně. V prvním setu ztratila od stavu 2:2 čtyři hry po sobě a Japonka se ujala vedení.

Také ve druhé sadě čelila tenistka z Ivančic těžkých chvílím. Třikrát doháněla manko brejku, od stavu 3:4 ale získala tři gamy po sobě, zužitkovala čtvrtý setbol a vynutila si rozhodující třetí set.

V něm si za stavu 3:2 vyžádala Krejčíková pauzu na ošetření pravého chodidla. Rozhodující moment přišel v osmé hře, kdy česká teniska získala další brejk a poté využila při vlastním servisu první mečbol.

Bejlek se nedařilo

Sedmnáctiletá Bejlek neprošla z úvodní fáze grandslamového turnaje ani čtvrtý pokus. V prvním kole vypadla také předloni na US Open nebo vloni na Australian Open a Roland Garros.

V duelu s nasazenou dvaatřicítkou Fernandezovou zahrála sedmnáct vítězných míčů, doplatila ale na 22 nevynucených chyb.

Mladá česká tenistka, která prošla do hlavní části soutěže z kvalifikace, přišla hned v úvodu prvního setu o servis. Manko brejku sice dokázala srovnat, vynutila si zkrácenou hru, v ní ale prohrála pět míčků při vlastním podání a tie-break ztratila poměrem 5:7.

Ve druhé sadě sice Bejlek po prolomeném servisu soupeřky vedla 1:0, brejk ale nepotvrdila a od stavu 2:2 už neuhrála ani game. Finalistka US Open z roku 2021 Fernandezová proměnila při podání Bejlek po hodině a 36 minutách první mečbol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme