Tenistka Bouzková získala v Pekingu titul ve čtyřhře, Lehečka ztroskotal při své premiéře na Masters

Tenistka Marie Bouzková získala v Pekingu čtvrtý titul kariéry ve čtyřhře. Se Španělkou Sarou Sorribesovou proměnila v zisk trofeje první letošní finálovou účast. Dvojici Giuliana Olmosová, Čchan Chao-čching ve finále zdolaly po obratu 3:6, 6:0, 10:4. Jiří Lehečka nezvládl vstup do turnaje Masters v Šanghaji. V utkání druhého kola, které se v sobotu neodehrálo kvůli dešti, podlehla česká jednička Diegu Schwartzmanovi z Argentiny 4:6, 6:3, 2:6.

Peking (Aktualizováno: 13:06 8. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková se Sarou Sorribesovou

Marie Bouzková se Sarou Sorribesovou | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá Bouzková si triumfem spravila chuť po nevydařené dvouhře, v níž v Pekingu vypadla hned v 1. kole. Po boku Sorribesové získala druhý titul, první společně slavily vloni v Istanbulu.

Na elitním turnaji WTA1000 v Pekingu už v minulosti na deblový titul dosáhly čtyři české tenistky. Bouzková navázala na Květu Peschkeovou, Andreu Hlaváčkovou, Lucii Šafářovou a Barboru Strýcovou, která pomohla ke druhému tamnímu titulu Hlaváčkové.

Lehečka roli favorita nepotvrdil

Jednadvacetiletý Lehečka měl při svém šanghajském debutu v úvodním kole jako 27. nasazený volný los. Proti o deset let staršímu Schwartzmanovi, který se v poslední době trápí a v žebříčku ATP vypadl z první stovky, měl být jasným favoritem, roli ale nepotvrdil.

Po vyrovnaných dvou setech, v nichž rozhodl vždy jeden úspěšný brejk, Lehečka nezvládl koncovku duelu. Třicátý hráč světa sice šel v úvodu třetí sady po dalším brejku jako první do vedení, vzápětí ale o svůj servis rovněž přišel. Od stavu 2:2 pak už proti soupeři, který v žebříčku aktuálně figuruje o rovných 100 míst níž, nezískal ani game.

Náladu si Lehečka nespravil ani ve čtyřhře, společně s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem prohráli v 1. kole s osmým nasazeným salvadorsko-nizozemským párem Marcelo Arévalo, Jean-Julien Rojer 4:6, 5:7.

Korda překvapil Medvěděva

Dosud nejcennější výhru kariéry získal v Šanghaji Sebastian Korda. Syn českého grandslamového šampiona porazil ve 3. kole za hodinu a půl světovou trojku a obhájce titulu Daniila Medveděva z Ruska 7:6, 6:2 a poprvé v kariéře uspěl proti hráči z elitní pětky světového žebříčku. Třiadvacetiletý Američan se v osmifinále utká s Franciscem Cerúndolem z Argentiny, který vyřadil Mártona Fucsovicse z Maďarska.

ČTK, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme