Davidová dojela ve sprintu na 18. místě a přišla o celkové vedení, Krčmář skončil mezi muži patnáctý

Druhý sprint Světového poháru biatlonistek v Östersundu vyhrála Rakušanka Lisa Theresa Hauserová. Česká jednička Markéta Davidová skončila s jedním trestným kolem osmnáctá a přišla o žlutý dres vedoucí ženy seriálu, který převzala čtvrteční vítězka. O nejlepší umístění českých mužů v aktuální sezoně SP se postaral 15. místem Michal Krčmář. Vyhrál opět Švéd Sebastian Samuelsson.

Östersund (Aktualizováno: 18:14 2. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: Igor Stančík | Zdroj: Český biatlon

Letošní mistryně světa ze závodu s hromadným startem Hauserová si dojela pro třetí výhru v kariéře díky čisté střelbě s náskokem 12,5 sekundy před Elvirou Öbergovou. Domácí Švédka předvedla suverénně nejrychlejší běžecký výkon, ale srazily ji dvě střelecké chyby. Třetí byla Hanna Solová z Běloruska.

Biatlonistka Puskarčíková si ve sprintu vystřílela 11. místo, Davidová zisk medaile nezopakovala

Číst článek

Davidová, jež minulý týden vstoupila do sezony vítězstvím ve vytrvalostním závodě před Hauserovou, netrefila poslední pátou ránu vleže.

„Já se necítím až tak špatně, ale to tělo nereaguje tak, jak bych si představovala, že bude reagovat. Doufám, že to bylo v plánu, že to půjde nahoru a nebude to tak celou sezonu, protože ten běh opravdu není moc dobrej,“ řekla po konci závodu Davidová pro Radiožurnál.

Vestoje už Davidová nechybovala, ale po pomalejším běhu si oproti 15. místu v nedělním sprintu o tři příčky pohoršila. Na Hauserovou ztratila 59 sekund.

Na body dosáhla z českých biatlonistek ještě Jessica Jislová na 34. místě. Do sobotní stíhačky postoupily ještě 54. Tereza Vinklárková a 58. Eva Puskarčíková. Lucie Charvátová byla se čtyřmi trestnými okruhy až 69.

Závod mužů

Stříbrný olympijský medailista Krčmář na rozdíl od premiérového sprintu sezony, kde se třemi chybami obsadil až 63. místo, střílel přesně. Střelba ho vynesla do poloviny druhé desítky se ztrátou 58,8 sekundy na vítěze.

„Byl to jeden z cílů, abych byl s těma top závodníkama v kontaktu, abych nasál jejich tempo ze začátku sezony a viděl, jak se to pohybuje. Jsem za to rád, že mi to něco přinese do neděli,“ řekl Radiožurnálu nejlepší český závodník na trati.

Na body už žádný jiný český reprezentant nedosáhl a do nedělní stíhačky postoupil už jen Jakub Štvrtecký, který minul poslední terč a obsadil 43. místo. Adam Václavík obsadil 68., Mikuláš Karlík 75. a Vítězslav Hornig 83. příčku.

Samuelsson zopakoval doma v Östersundu nedělní triumf. Díky lepšímu běhu porazil navzdory jednomu trestnému kolu francouzské reprezentanty Emiliena Jacquelina a Quentina Fillone Mailleta, kteří rovněž udělali po jedné chybě..

Vojtěch Šilhan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme