Hummer končí. Prodej do Číny ztroskotal

Obří terénní vůz Hummer končí. Americká automobilka General Motors oznámila, že pokus o záchranu Hummerů ztroskotal. Američané chtěli značku prodat čínské společnosti Sichuean Tengzhong Heavy Industrial Machinery. Čínské úřady ale obchod za 150 milionů dolarů zamítly a GM výrobu až pětitunových korábů na čtyřech kolech zastavuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hummer H2 spalující ethanol 85

Hummer H2 spalující ethanol 85 | Foto: Jan Říha

Hummer byl koncipovaný jako americká vojenská vozidla, která se proslavila ve válce v Perském zálivu. Problém tohoto amerického vozu byla ale jeho neekologičnost. Spotřeba tohoto vozu se totiž pohybuje kolem dvaceti litrů nafty na 100 kilometrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O konci terénního vozu Hummer mluvil na Rádiu Česko redaktor specializovaného serveru Autoweek.cz Vladimír Rybecký

"To je důvod proč se General Motors chtělo značky zbavit už daleko před vypuknutím hospodářské krize. General Motors nabídl značku Hummer k odprodeji už začátkem roku 2008. Nesouvisí to tedy s hospodářskou krizí jako s tím, že se pro General Motors se stala tato značka přebytečná," vysvětlil redaktor specializovaného serveru Autoweek.cz Vladimír Rybecký.

Podle něj byli Číňané jen šancí, jak tuto značku ještě nějakou dobu udržet.

Martina Mašková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme