Po 23 letech je písnička Murder on the Dancefloor znovu na čele hitparád. Ožila díky filmu

Stačila jedna filmová scéna, aby se 23 let stará píseň stala opět hitem po celém světě – což se nestává tak často. Teď se to podařilo písni Murder on the Dancefloor britské zpěvačky Sophie Ellis-Bextorové.

Praha/Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všechno to začalo v roce 1999, kdy píseň Murder on the Dancefloor vznikla původně pro americkou rockovou skupinu New Radicals. Ta se ale ve stejném roce rozpadla, jenže vydavatelství song i přesto chtělo vypustit do světa. A tak dostala šanci v té době ještě neznámá rodačka z Londýna Sophie Ellis-Bextorová. Právě ona s hitem v roce 2001 pod disko koulí ovládla taneční parkety.

Vytáhněte hřebeny a učísněte vlasy stejně jako John Travolta. Oscarový herec v neděli oslavil sedmdesátiny

Číst článek

Píseň se na chvíli ohřála na výsluní a postupně upadala v zapomnění. V roce 2023 ji ale režisérka a herečka Emerald Fennellová použila ve svém filmu Saltburn a začaly se dít věci. Fanoušci si ji na sociálních sítích sdílí ve velkém, a dokonce se opět dostala na první místa britských hitparád. Něco takového Sophie Ellis-Bextorová nečekala.

„Je to opravdu magické. Dost mi to pobláznilo hlavu. Když chcete, aby vaše píseň byla v hitparádách, musíte k tomu dělat opravdu dobré promo. A já jsem si jenom užívala vánoční svátky s rodinou a moje píseň si žila vlastním životem. Jsem opravdu vděčná každému, kdo můj song takhle podporuje,“ řekla zpěvačka pro BBC.

Sophie Ellis-Bextorová ale, jak by se mohlo zdát, není zpěvačkou pouze jedné písně. Na svém kontě má šest studiových desek. A bezpočet předělávek songů jiných interpretů. Během covidových lockdownů v letech 2020 a 2021 fanouškům zpívala ze své kuchyně. Koncerty nazvala Kitchen Disco.

O zpěvačku pak je v posledních týdnech velký zájem – vystupuje v televizních pořadech, zvou si ji na předávání filmových cen a její koncerty jsou beznadějně vyprodané.

Své největší hity zazpívá v pátek večer i tuzemským fanouškům. Přidá i písně ze zatím poslední desky HANA, což je v Japonsku, kde se inspirovala při nedávné cestě, označení pro květinu. 

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme