Organizátoři Zlaté lyže si v Novém Městě na Moravě vyslechli samé pochvaly

Nové Město na Moravě, to není jen biatlon. I když je právě on teď na Vysočině sportem číslo 1, víkend patřil běžeckému lyžování a tradiční Zlaté lyži. Podobně jako při loňském biatlonovém mistrovství světa neměli při jejím organizování pořadatelé žádný problém a sbírali pochvaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fandové v Novém Městě na Moravě

Fandové v Novém Městě na Moravě | Zdroj: ČTK

"Myslím si, že závody proběhly podle scénáře, který jsme měli dopředu vymyšlený. Tým lidí tady je opravdu zkušený a ví, co má dělat, takže doufám, že uslyšíme pozitivní hodnocení." Už když tohle předseda organizačního výboru Jiří Hamza říkal, bezesporu věděl, že se mu jeho přání vyplní.

Žádné stížnosti opravdu nebyly ve Vysočina Aréně ke slyšení, ba naopak. "Stadion, organizátoři a trať jsou na té nejvyšší úrovní, co se momentálně pohybuje ve Světovém poháru," chválí Martin Jakš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závodníci si organizaci Zlaté lyže chválí

A s ním souhlasí i jeho týmový kolega Aleš Razým. "V reálných možnostech, co se dají nyní dělat, není co vytknout," myslí si.

Ale nebyli to jen domácí čeští závodníci, kteří si vybavení stadionu, ochotu pořadatelů nebo jejich schopnosti i v jarním počasí připravit dostatek sněhu a kvalitní tratě nahlas pochvalovali.

Přidala se i polská hvězda a čtyřnásobná vítězka celkového pořadí Světového poháru Justyna Kowalczyková. "Po celé Evropě není sníh a tady je, takže to je skvělé. A vůbec je to tu perfektní."

A také fanoušci nakonec i díky volnému vstupu dorazili a vytvořili slušnou atmosféru. Na stadionu i podél trati. "U cíle to byl pěkný kotel. Říkal jsem si, že je to pecka," pochvaloval si Aleš Razým.

Dušan Kožíšek ale se svým reprezentačním parťákem nesouhlasí. "Čekal jsem větší kotel. Určitě tady pamatuju daleko větší atmosféru."

"Myslím si, že by se tady objevilo více fanoušků, když se ale podíváme na současnou situaci, že tady není žádný reprezentant, který by tým táhl, tak lidí prostě přijde méně. Doufám, že se tady někdo s kvalitami Lukáše Bauera a Kateřiny Neumannové brzy objeví," doufá určitě nejen fanoušek Dušan z Uherského Brodu. Právě návrat velkých jmen a distančních závodů jsou faktory, které to můžou změnit.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme