Trenér Alois Hadamczik zvažuje, koho povolá za zraněného Sobotku

Tři dny před odletem na olympijské hry do Soči musí trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik řešit změnu v nominaci. Z ní vypadl kvůli zranění útočník St.Louis Vladimír Sobotka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka (uprostřed) rozhodl v NHL o výhře St. Louis nad Edmontonem

Vladimír Sobotka (uprostřed) rozhodl v NHL o výhře St. Louis nad Edmontonem | Zdroj: Reuters

„Je to citelná ztráta, protože druhý útok měl hrát ve složení Voráček – Krejčí – Sobotka. Má famózní sezonu, je silný v osobních soubojích. Dvakrát jsem s ním mluvil, poslal nám i snímky z magnetické rezonance a bohužel jeho zranění je tak vážné, že nemůže nastoupit,“ potvrdil Hadamczik.

Koho bude nominovat na Sobotkovo místo, zatím jasné není. Nabízí se samozřejmě několik variant a největší nominační kritici mluví o útočníkovi Calgary Jiřím Hudlerovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem hokejové reprezentace Aloisem Hadamczikem hovořil Miroslav Augustin.

„S Jirkou Hudlerem nemám žádný problém. To, co se objevilo v médiích a jak se prezentují někteří zhrzení hráči, to je morální ostuda. Vím, že fandové mají také právo na svůj názor, ale nejdříve bychom měli dát týmu důvěru a pak až kritizovat,“ vrátil se k ohlasu na opomenutí Hudlera v nominaci Alois Hadamczik.

Ani tentokrát totiž není Jiří Hudler jediným kandidátem na uvolněné místo. „Sobotka byl vyloženě defenzivní a silový hráč. Uvidíme, koho místo něj, ještě se budeme radit s kolegy a rozhodnutí bychom chtěli udělat do středy. Jestli to bude Jirka Hudler nebo někdo jiný, to uvidíme. Jsou ve hře i hráči, kteří mají méně bodů,“ vysvětluje reprezentační trenér.

Bude rozhodovat momentální forma a některé hráče uvidí do středy trenér přímo v akci. „Budu ještě sledovat Martina Erata, který se mnou byl na olympijských hrách, byl na mistrovství světa a nikdy nezklamal. Letos sice nemá tak skvělou sezonu, ale v posledních pěti, šesti zápasech šla jeho forma nahoru. Dostává více prostoru, hraje v druhém útoku zhruba sedmnáct minut za zápas.“

Centr Sobotka má zraněné koleno a přijde o olympijské hry

Číst článek

Ale není to jen o Hudlerovi nebo Eratovi. Ve hře může být Jan Kovář z Magnitogorsku nebo i někdo jiný z Evropy. „Teď nejsem schopný říct, kdo to bude, protože ještě vstřebávám zklamání ze zranění Sobotky a pak se musím rozhodnout, jestli překopat celou sestavu nebo vybrat hráče, který zaplní jeho místo.“

Start českého týmu na olympijských hrách v Soči se blíží, ale hráče v NHL stále ještě čeká několik zápasů. Nemá Alois Hadamczik obavy z dalších špatných zpráv?

„Nikdy nevíte, co se stane nebo nestane. Už bych si přál jenom jednu věc. Abychom tři dny před odjezdem do Soči byli Češi a fandili týmu, který nás bude reprezentovat. Teď se dočtu, jak Hamrlíkové kritizují Nedvěda a Kaberleho. O nich jsem si nemyslel, že jsou morálně tak špatní. Ať kritizují mě, že jsem vzal tyto hráče. Ale aby takhle mluvil hráč o hráči, to se nenosí. A pokud říkají, že by se to v Kanadě nestalo, tak mají pravdu, protože oni by to slovo v Kanadě ani nedostali,“ dodal rozhořčeně Alois Hadamczik.

Miroslav Augustin, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme