Podle třebíčských radních úklidová firma nezvládla ledovou kalamitu

Kvůli kalamitě se třebíčští radní zlobí na úklidovou firmu AVE. Ledovku podle nich nezvládla a hrozí jí za to vypovězení smlouvy. O sankcích rada města definitivně rozhodne příští týden v úterý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pracovníci Technických služeb Hradec Králové ošetřovali posypovým materiálem namrzlé chodníky a přechody ve městě.

Pracovníci Technických služeb Hradec Králové ošetřovali posypovým materiálem namrzlé chodníky a přechody ve městě. | Zdroj: ČTK

Stejně jako zbytek Vysočiny se i Třebíč na začátku týdne ocitla v ledovém sevření. Některé chodníky však nebyly uklizené ještě ani ve středu.

Na radnici dorazily desítky stížností. Stěžovala si například i paní Míla. „Když se o to starali lidé, kteří tam bydleli, bylo to lepší,“ myslí si.

„Byla tam další potvrzená, námi doložená pochybení, jako například špatně zvolená technologie posypu, ačkoliv jsme na to upozorňovali. Nepoužili písek, ale drť a sůl, která se změnila po naší urgenci až třetí den,“ popisuje nezávislý místostarosta Třebíče Pavel Svoboda.

Ředitel oblastní pobočky firmy AVE Marcel Benda se k celé věci vyjadřovat nechtěl. Českému rozhlasu pouze řekl, že šlo o výjimečný, kalamitní stav. Firma zítra pošle na radnici písemné vysvětlení.


Zvětšit mapu

Michal Malý, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme