O zábavu v Soči se stará kapela. Světové hity hraje po svém

Na olympijských sportovištích v Soči zní světové hity. Melodie jako "Get Lucky" nebo "Sex Bomb" závodníkům i divákům hrají armádní hudebníci. Diváci zpestření vítají, na hudební nástroje totiž musí mít povolení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci se v Soči nestarají jen o bezpečnost, ale i o zábavu

Vojáci se v Soči nestarají jen o bezpečnost, ale i o zábavu | Zdroj: ČTK

V samém srdci olympijského parku hopsají sličná děvčata na tóny tradiční ruské hudby. Na pódiu se míhají pestrobarevné kostýmy a sportovní fanoušci občas také nemají daleko k tomu povyskočit si. Je to velký kontrast s horskými sportovišti, kde zní sněžná děla a vrtulníky.

„Já jsem spíš společenský člověk, takže mi trošku chybí, že tu není víc lidí. Možná by byla větší legrace,“ stěžuje si na malý společenský život v horách biatlonistka Gabriela Soukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Jurman se zaposlouchal do tónů, které baví diváky i sportovce na olympijských hrách

V rychlobruslařské hale v Soči je to něco jiného. Před finálovou jízdou Karolíny Erbanové hrála kapela svou verzi hitu „Sex Bomb“. „Tuhle zrovna moc ráda nemám. Diváci docela povykovali, tak jsem znervózněla ještě víc,“ komentuje živě hrající kapelu uprostřed kluziště Erbanová.

Nutno ale říct, že v podobných úpravách slavných hudebních hitů v jakémsi zvláštním ruském balení našli organizátoři her obrovské zalíbení, a všichni ostatní se musí přizpůsobit. Nejdále zašli asi Rusové na samém zahájení her na stadionu Fišt.

Melodie hitu „Get Lucky“ v podání pěveckého sboru ruského ministerstva vnitra zaznívá i u obchodu se suvenýry. Píseň francouzského dua Daft Punk v podání chlapíků v uniformách vzala v Soči za srdce sportovce i fanoušky bez rozdílu národnosti.

Olympionici si rádi dají hamburger, pak se mohou bavit na diskotéce i v kině

Číst článek

„Nečekali jsme, že z toho bude takový úspěch. Lidi si to úplně zamilovali, z čehož máme obrovskou radost. Je to konec konců naše práce. Rozdávat tady radost," říká sbormistr tohoto zvláštního hudebního seskupení Alexej Dmitrijev.

Fanoušci jsou rádi za cokoliv podobného. Sami totiž dorazili do hal nebo ke skokanským můstkům hlavně s trubkami. Vuvuzely mají zakázané, na megafony a větší bubny musí být speciální povolení a tak je dobře, že Rusové vzali hudební produkci do svých rukou. Juchání a zpívání totiž ke sportu patří i u břehů Černého moře.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme