Sparťan Hušbauer je teprve čtvrtým záložníkem s 10 góly za sezonu

Po vydřené výhře na hřišti Bohemians mají fotbalisté Sparty jistotu minimálně pětibodového náskoku před druhou Plzní. Navíc se Josef Hušbauer stal teprve čtvrtým záložníkem v historii nejvyšší soutěže, který se v sezoně desetkrát zapsal mezi střelce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer uniká Jakubu Radovi z Bohemians. Sleduje je David Bartek

Josef Hušbauer uniká Jakubu Radovi z Bohemians. Sleduje je David Bartek | Zdroj: ČTK

„Máme hru založenou směrem do ofenzivy na pestrém pohybu, rotaci hráčů tak, aby se kterýkoli z těch, co je zapojen do ofenzivy, dostal do koncovky. Od Davida Lafaty se góly očekávají, ale jsme rádi, že se k němu přidávají i další,“ těší kouče Vítězslava Lavičku produktivita Josefa Hušbauera.

Lavička to během své aktivní hráčské kariéry zažíval pravidelně. V době federálního Československa, kdy sám nastupoval v dresu letenského klubu na trávník, dávali záložníci Sparty běžně alespoň 10 branek v sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

O střeleckou formu Josefa Hušbauera se zajímal Jaroslav Plašil

Ale v éře samostatné české ligy jde o poměrně vzácný jev. Pouze Pavel Nedvěd, Martin Čížek, Karel Poborský a teď také současný reprezentant Josef Hušbauer to dokázali.

Hušbauer je s deseti góly nejúspěšnějším střelcem Sparty s obvyklým kanonýrem a týmovým kapitánem Davidem Lafatou. Shodou okolností se oba dva trefili i v derby ve vršovickém Ďolíčku.

Žádnou interní soutěž prý mezi sebou nemají. „Myslíme jenom na týmový úspěch,“ prohlašuje Josef Hušbauer. „Důležitější, než tabulka střelců, je tabulka ligová,“ doplňuje ho David Lafata.

Po osmnáctém kole je ale pohled na důležitější tabulku pro sparťany nadějný. Před nejsledovanějším zápasem sezony proti Plzni budou mít v čele minimálně pětibodový náskok.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme