Nejlepší čeští návrháři převezmou ocenění Czech Grand Design

Českým designérům se stále častěji daří se svým návrhem uspět u výrobce a také v prodeji. Důkazem by mělo být dnešní vyhlášení oborových cen Czech Grand Design. Padesátičlenná porota odborníků rozhoduje o nejlepších loňských počinech v osmi kategoriích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Czech Grand Design: grand designér roku Lenka Koldová

Czech Grand Design: grand designér roku Lenka Koldová | Foto: Czech Grand Design

Nejlepší produktoví, ale i módní návrháři si loni jako cenu pro vítěze odnesli na zlatou tyčinku čerstvě natočenou cukrovou vatu. Nejsladší asi byla pro absolutní vítězku cen Lucii Koldovou. Někdejší atletka si cenu vychutnávala pomalu.

„Mně se koncept strašně líbí a líbilo se mi i heslo kluků, kteří ji dělali: ‚Vítězství je pomíjivé, stejně jako tahle vata.‘ Takže se ji snažím nejíst, aby to trvalo co nejdýl,“ usmívá se Koldová

Přehrát

00:00 / 00:00

Ceny Czech Grand Design připomněla posluchačům reportérka Zuzana Vlčková

Jako nositelka titulu Grand Designer roku Lucie Koldová navrhovala podobu ceny pro své nástupce. Opět se do ní snažila promítnout vítězství.

Skleněná plastika ve tvaru kapky, má představovat ono příslovečné štěstí, bez kterého nestačí na vítězství ani talent a píle. A ve velké konkurenci více než stovky nominací bude potřeba.

„Je zajímavé, že se skupina v každé kategorii velmi mění a každý rok přibývají nová jména, nebo se vracejí po nějaké pauze. Jako probíhá příprava jakéhokoli projektu, je i v oblasti designu víceletá,“ uvádí Jiří Macek z pořadatelské agentury.

Mezi nominovanými pracemi jsou třeba nafukovací zvířata pro děti, opulentní lustry nebo třeba nový vizuální styl Vysoké školy uměleckoprůmyslové. Ceny Czech Grand Design letos uděluje Akademie designu dnes večer od osmi hodin už po osmé.

Zuzana Vlčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme