Ukrajina se vzdala ME v basketbalu 2015

Mistrovství Evropy v basketbalu nebude v příštím roce na Ukrajině. Sami pořadatelé se vzhledem k současné politické situaci v zemi vzdali akce. Evropský šampionát tak zřejmě bude hostit některá ze zemí, které se na turnaj už kvalifikovaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští basketbaloví reprezentanti Jan Veselý (vlevo) a Jiří Welsch

Čeští basketbaloví reprezentanti Jan Veselý (vlevo) a Jiří Welsch | Zdroj: ČTK

Ukrajinci už jsou poměrně daleko s přípravou šampionátu. Ten se měl uskutečnit v Kyjevě, Doněcku, Lvově, Charkovu, Oděse a Dněpropetrovsku. V některých městech ale ještě nemají ani postavené haly a vzhledem k současné situaci těžko bude snaha finančně podporovat sportovní akce.

Přesto chtějí Ukrajinci pořádat mezinárodní federaci, aby dostali šampionát v roce 2017. Ten současný se bude konat buď ve Španělsku, Estonsku, Francii, Slovinsku, Chorvatsku, Litvě, Srbsku, Finsku, Řecku nebo Turecku.

Kde se nakonec bude hrát, zajímá i český tým, který bude o účast na šampionátu usilovat v kvalifikaci proti Portugalsku, Gruzii a Maďarsku.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme