Liga mistrů zná los semifinále. Chelsea se utká s Atlétikem, Real vyzve Bayern

Petr Čech a jeho Chelsea bude v semifinále Ligy mistrů čelit střelcům Atlétika Madrid. Druhou dvojici, mezi kterou se bude usilovat o postup do finále prestižní soutěže, tvoří giganti světového fotbalu Real Madrid a Bayern Mnichov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Schürlle dává první gól Chelsea

André Schürlle dává první gól Chelsea | Foto: AP

Dvojzápas Chelsea a Atlétika, jehož dres obléká nejlepší střelec letošního ročníku Diego Costa, začne 22. dubna v Madridu.

Španělské hlavní město přivítá duel Ligy mistrů i o den později, kdy v cestě za třetím postupem do finále v řadě bude pokračovat Bayern.

Branku Atétika hájí belgický talent Thibaut Courtois. Jednadvacetiletý gólman ale v týmu Diega Simenoneho hostuje právě z Chelsea a podle dohody klubů by proti londýnskému celku mohl nastoupit jen v případě, že Madrid pošle do Anglie tři miliony eur za zápas.

Celou "kauzu" řeší už UEFA, podle které je ujednání mezi celky v rozporu s pravidly a Chelsea by tak mohl hrozit trest.

Kdyby Courtois nakonec nastoupil, tak by se fanouškům nabídl jeden velký brankářský souboj. Mladý Belgičan má totiž podle spekulací Čecha od příští sezony na Stamford Bridge nahradit.

Juventus bude v EL usilovat o domácí finále

V semifinále Evropské ligy se utká Juventus Turín s Benfikou Lisabon, což přímo v sále v Nyonu glosoval i člen představenstva italského klubu Pavel Nedvěd.

"Uděláme všechno pro to, abychom si mohli finále doma zahrát. Nečeká nás však nic lehkého," řekl k losu Nedvěd.

Právě na stadionu Juventusu se bude hrát finále soutěže, a pokud do něj turínský tým postoupí, utká se v domácím prostředí s lepším ze španělské dvojice FC Sevilla-Valencia.

Los semifinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 22. a 23. dubna, odvety 29. a 30. dubna):
Atlético Madrid - Chelsea, Real Madrid - Bayern Mnichov.

Los semifinále Evropské ligy (první zápasy 24. dubna, odvety 1. května):

FC Sevilla - Valencie, Benfica Lisabon - Juventus Turín.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme