Rolinek pojede na Švédské hry, Jágr by přijel až na mistrovství světa

K hokejovému národnímu týmu, který se připravuje na mistrovství světa, se připojil kapitán posledních světových šampionů Tomáš Rolinek. Naopak čtyři hráči už museli tým opustit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek, kapitán české hokejové reprezentace

Tomáš Rolinek, kapitán české hokejové reprezentace | Foto: Miroslav Bureš

Z obránců Gulaši, z útočníků Pohl, Vincour a Svačina. Národní tým bude pokračovat také bez zraněného Ondřeje Romana z Vítkovic.

Růžička vybíral jména i podle přetlaku na určitých postech, třeba na pravém křídle. A to je místo, kde dlouhodobě trápí soupeře Jaromír Jágr.

„On si sám potrénuje a připraví se. Věřím, že se připraví dobře,“ vysvětluje Růžička. Zní to, jakoby si měl Jágr jen potrénovat a připojit se k národnímu mužstvu. Zas tak jednoduché to ale není a Růžička bude čekat.

Přehrát

00:00 / 00:00

K mužstvu se připojil Tomáš Rolinek a nastoupí na Švédských hrách, Jágr může přijet až na mistrovství světa

„Věřím, že pokud Jarda bude zdravotně v pořádku, že se domluvíme. Přizpůsobíme se tomu, co mu bude vyhovovat. Myslím si, že si potřebuje hlavně odpočinout a u něj budu chtít, aby jel až na mistrovství,“ dodává k situaci okolo slavné osmašedesátky.

Když už jsme u hráčů z NHL, mluvilo se také o Aleši Hemském. O něm má ale trenér reprezentace špatné zprávy.

„Aleš bude čekat na léto. Je po dlouhé době zdravotně v pořádku a chce si počkat a podepsat velký kontrakt. Je to škoda, ale uvidíme.“

Po dlouhém výčtu hráčů, kteří na mistrovství nepojedou, nebo se o jejich účasti ještě s jistotou neví, může těšit Růžičku fakt, že se k týmu připojil tahoun Tomáš Rolinek.

„Je to zkušený hráč, obrovský bojovník a srdcař. Na to také přihlížíme. Nemůžeme mít jenom hráče, kteří hrajou dopředu. Tomáš je výborný i na oslabení,“ chválí Tomáše Rolinka Vladimír Růžička.

Kapitán posledních mistrů světa z roku 2010 už byl s reprezentací na ledě.

„Trénink má veliký drajf. Všechno je v nasazení, trénink byl ve sprintu, i když měli kluci v nohou dva zápasy. Ale v kabině už jsem nejstarší a už se nehrajou český písničky. Jenom duc, duc, duc,“ postěžoval si s úsměvem Tomáš Rolinek na to, co v české šatně pouští hlavní DJ národního týmu Jakub Petružálek.

Finále play-off ELH: Kometa opět prohrála ve Zlíně 0:3

Číst článek

Kádr je prostě mladší a je dost možné, že i benjamínci se podívají na světový šampionát. „Po každé olympijské sezoně to tak bylo. Také jsem se v roce 2006 dostal na mistrovství jen díky spoustě omluvenek,“ vzpomíná na svůj první šampionát hráč pražské Sparty.

„V roce 2010, kdy jsme získali zlatou medaili, tam byli jenom tři hráči z NHL a jinak se všichni omluvili. Ale nevím, kdo je teď adeptem, kdo může přijet.“

To zatím neví nikdo. Naopak jistotu má Tomáš Rolinek v tom, že na dva další přípravné zápasy, které se hrají příští týden ve Švýcarsku, dostane po náročném play off volno.

Růžička si na závěrečné dvojutkání Euro Hockey Challenge poveze 25 hráčů. Následovat budou Švédské hry a pak už světový šampionát. Ten startuje v běloruském Minsku 9. května.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme