Házenkáři se v kvalifikaci na ME střetnou s Francií, Makedonií a Švýcarskem

Čeští házenkáři už znají složení kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy v roce 2016. O start na šampionátu, jenž tentokrát pořádá Polsko, se tým kolem Filipa Jíchy popasuje s Francií, Makedonií a Švýcarskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená: odveta play off o postup na MS v házené mužů ČR - Rusko, 16. června v Pardubicích. Uprostřed český hráč Filip Jícha.

Házená: odveta play off o postup na MS v házené mužů ČR - Rusko, 16. června v Pardubicích. Uprostřed český hráč Filip Jícha. | Zdroj: ČTK

Největším favoritem skupiny je jednoznačně Francie. Výběr galského kohouta je úřadujícím olympijským vítězem a opanoval rovněž i lednové mistrovství Evropy v Dánsku.

"Myslím, že je jasné, kdo je favoritem celé skupiny. Francouzi jsou v současnosti nejlepším týmem světa, v lednu to v Dánsku přesvědčivě ukázali. O druhé postupové místo to bude velká bitva," řekl pro internetové stránky házenkářského svazu brankář Petr Štochl.

Podobně vidí los manažer reprezentací Karel Nocar. "Myslím, že nejslabší budou Švýcaři, naopak protipól je Francie, patřící mezi top čtyřku celků, která je dál než další týmy. I když i u nich dochází k určité generační výměně, daří se jim to nahrazovat dalšími konkurenceschopnými kluky," řekl ČTK Nocar.

S Makedonií český výběr na posledním evropském šampionátu remizoval 24:24. Bodová ztráta s Jihoevropany stála Čechy postup do další fáze i o dva roky dříve, v posledním utkání skupiny tehdy soupeři podlehli 21:27.

Los kvalifikace ME:

Skupina 1: Chorvatsko, Norsko, Nizozemsko, Turecko,
skupina 2: Dánsko, Bělorusko, Litva, Bosna a Hercegovina,
skupina 3: Slovinsko, Švédsko, Slovensko, Lotyšsko,
skupina 4: Srbsko, Island, Černá Hora, Izrael,
skupina 5: Maďarsko, Rusko, Portugalsko, Ukrajina,
skupina 6: Francie, Makedonie, ČR, Švýcarsko,
skupina 7: Španělsko, Německo, Rakousko, Finsko.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme