První zápas hokejové reprezentace proti Norům odchytá Alexandr Salák

Dvojzápasem proti Norsku pokračuje příprava hokejové reprezentace na světový šampionát. Další utkání čeká tým trenéra Vladimíra Růžičky dnes v Havlíčkově a reprezentační kouč už má jasno, koho pošle do branky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Euro Hockey Tour, turnaj Karjala, ČR - Švédsko 7. listopadu v Liberci. Český brankář Alexander Salák.

Utkání Euro Hockey Tour, turnaj Karjala, ČR - Švédsko 7. listopadu v Liberci. Český brankář Alexander Salák. | Zdroj: ČTK

„Ve středu bude chytat Salák, ve čtvrtek Kovář,“ prozrazuje trenér Vladimír Růžička, který už dříve avizoval, že Alexandr Salák je pro něj pro mistrovství světa jedničkou. A tak se gólman Petrohradu postaví do branky i dnes.

Někteří hráči ale dostanou volno. „Červenka nebude hrát ani jeden zápas, Lukáš Kašpar, Martin Růžička a Tomáš Linhart budou hrát jenom ve čtvrtek,“ dodává trenér hokejové reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českou hokejovou reprezentaci navštívil před dvojutkáním s Norskem František Kuna

Do národního týmu povolal po vypadnutí Sparty také Jana Buchteleho a Jakub Krejčíka, ti se k týmu připojí až v pátek po přípravných duelech. Doplnit by je mohl ještě kapitán mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek.

Stále ještě zraněný je vítkovický Ondřej Roman. „S fyzioterapeutem Michalem Trucem jsme se domluvili, že Ondrovi dáme volno a uvidíme v pondělí, teď nemá cenu, aby chodil na led,“ upřesnil trenér Vladimír Růžička.

Tým svoji tvář teprve hledá a definitivně ji dostane až po konci prvního kola play-off NHL, kde bude bojovat dost potencionálních posil.

„Příjezd několika hráčů to může ovlivnit, ale je velmi těžké to hodnotit, protože série budou vyrovnané,“ uvědomuje si brankář Alexander Salák.

Růžička dělá první změny v kádru reprezentace, Jiří Tlustý nepřijede

Číst článek

Čeká ho první zápas od 28. března, kdy jeho Petrohrad vypadl ve čtvrtfinále Kontinentální ligy. „Zatím mi to nechybělo, ale těším se, že si zahraji,“ přiznává brankářská jednička hokejové reprezentace.

A trenér Růžička ví, že by jeho svěřence mělo Norsko prověřit mnohem víc než Dánsko, které ve dvojzápase proti Čechům nedalo ani gól. „Čekají nás těžší zápasy. Norsko je na tom lépe než Dánsko,“ říká Vladimír Růžička.

Zápas české reprezentace proti Norsku se v Havlíčkově Brodě hraje od sedmé hodiny večer.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme