Ve Slavjansku se znovu bojuje, nad městem přelétávají stíhačky

Ve Slavjansku na východě Ukrajiny v noci opět bojovaly vládní síly s proruskými separatisty. Podle ukrajinské agentury Unian byly ve městě slyšet silné výbuchy a nad místem často přelétávaly stíhačky. Údaje o ztrátách z nočních bojů nejsou k dispozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Slavjansku se opět střetly ukrajinské síly s proruskými separatisty (ilustrační foto)

Ve Slavjansku se opět střetly ukrajinské síly s proruskými separatisty (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Podle očitých svědků prý separatisté ostřelují kontrolní stanoviště Národní gardy. Ruská agentura ITAR-TASS ale naopak píše, že ukrajinská armáda útočí na pozice místní domobrany.

Ukrajinští pohraničníci dnes ráno zajali jednoho z vůdců proruských separatistů na východě země - gubernátora samozvané Doněcké lidové republiky Valerije Bolotova. V Ruska byl na léčení. Po překročení hranice ho zajali příslušníci ukrajinských pohraničních sil.

Pak se ale rozpoutala se přestřelka s místní domobranou. Více než stovka ozbrojenců použila i granátomety a Bolotova se jim podařilo osvobodit.

V Charkově by se dnes měli u kulatého stolu sejít zástupci politických sil a veřejných organizací. Není ale jasné, jestli dorazí představitelé vzbouřených provincií v Doněcké a Luhanské oblasti.

Martin Dorazín, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme