S takovou hrou nemůžeme postoupit, zlobí se Růžička

Hokejová reprezentace bude hrát ve čtvrtfinále mistrovství světa s USA. Rozhodla o tom výhra 5:4 v prodloužení nad Francií, která se ale nerodila lehce. Český tým prohrával už 0:3, s obratem mohl být trenér Vladimír Růžička spokojený, hra českého týmu ho ale rozhodně nenadchla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička bere utkání se Slovenskem stejně jako každý jiný zápas

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička bere utkání se Slovenskem stejně jako každý jiný zápas | Zdroj: ČTK

„Je dobré, že mužstvo ukázalo obrovský charakter. Hrálo parádně a šlo do toho. Na druhou stranu jsme se dostali sami,“ uvědomoval si po zápase trenér reprezentačního týmu Vladimír Růžička.

„To není možné, co my tam vymýšlíme. Něco si řekneme, pak jdeme na led a hrajeme úplně jinak,“ neskrýval emoce trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem národního týmu Vladimírem Růžičkou mluvil přímo v Minsku reportér ČRo František Kuna

Podobné výkony, jakými se češi prezentovali ve skupině, by v play-off nestačily. „Když budeme hrát takhle, tak vůbec nemůžeme přemýšlet o postupu. Čekáme, že Salák vychytá nulu, ale to pokaždé nejde,“ naráží kouč na brankářskou jedničku týmu.

„Není to o jménech, ale o tom, jak hrají hráči na ledě. Každý hráč musí plnit to, co si řekneme, pak může hra fungovat. V posledních třech minutách tam Rolinek skákal po hlavě, to je přesně hra, kterou budeme muset hrát,“ burcuje šéf střídačky.

Nehráli jsme tak, jak jsme měli, vědí čeští hokejisté. Dnes mají volný den

Číst článek

„Pořád se mi zdá, že na něco čekáme, ale není na co čekat,“ ví reprezentační trenér, který bude mít den na to, aby své svěřence připravil na čtvrtfinále se Spojenými státy.

„Věřím, že si hráči uvědomí, že takhle nemůžeme být úspěšní. Nebudu chodit kolem horké kaše, na náhodu prostě hrát nebudeme. I kdybych měl ve středu hrát na 10 lidí, tak jich bude hrát 10 a polezou po čtyřech,“ řekl těsně po upracované výhře v prodloužení nad Francií trenér českého týmu Vladimír Růžička.

Jak se hra národního týmu posune, bude jasné zítra. Do čtvrtfinále proti Spojeným státům nastoupí Češi v 15 hodin.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme