Štěpánek nestačil v Římě na Djokoviće, balí se i Kvitová. Cetkovská porazila Kerberovou

Tenista Radek Štěpánek skončil na turnaji Masters v Římě ve 2. kole. Pětatřicetiletý Čech prohrál s druhým nasazeným Novakem Djokovićem 3:6 a 5:7. Podobně dopadla i Petra Kvitová, která podlehla Číňance Shuai Zhang 6:7, 7:5 a 3:6. Do 3. kola naopak prošla Petra Cetkovská. 69. hráčka světa porazila na žebříčku o 60 míst lepší Němku Kerberovou ve třech setech 4:6, 6:3 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek se opírá do obouručního backhandu

Radek Štěpánek se opírá do obouručního backhandu | Zdroj: ČTK

Dvojnásobný daviscupový vítěz Štěpánek prolomil podání šestadvacetiletého Srba celkem třikrát, o svůj servis ale přišel hned pětkrát.

Český tenista si tak proti šestinásobnému grandslamovému šampionovi připsal desátou porážku z jedenácti vzájemných zápasů.

Djoković se na italské antuce vrátil k soutěžním zápasům po kratší pauze, kterou způsobil zánět šlach. S léčbou šestadvacetiletému Srbovi pomáhal i profesor Pavel Kolář.

Kvitová v prvním setu vedla už 4:0, i tak ale úvodní sadu ztratila. Ve druhé sadě wimbledonská vítězka prohrávala 1:3, ale pak zabrala, za stavu 4:5 sebrala soupeřce dvakrát servis a vynutila si třetí set. V něm šla Čang Šuaj do vedení 3:0, Kvitová vyrovnala na 3:3, jenže o další gamy opět přišla.

Cetkovská jde překvapivě dál

Cetkovská se s Kerberovou naposledy utkala na turnaji v katarském Dauhá, tehdy devětadvacetiletá Češka proti rodačce z Brém uhrála jediný gam.

I v Římě to zprvu vypadalo, že vyhraje favorizovaná Němka, když první sadu ovládla v poměru 6:4. Od začátku druhého setu ale měla navrch Cetkovská a po dvou hodinách a 33 minutách snížila stav vzájemné bilance na 2:3.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Římě (antuka):

2. kolo - muži:

Djoković (2-Srb.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 7:5.

2. kolo - ženy:

Cetkovská (ČR) - Kerberová (7-Něm.) 4:6, 6:3, 6:4, Čang Šuaj (Čína) - Kvitová (5-ČR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:3.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme