Vysmátí Nizozemci v Brazílii trénují pod dohledem sochy Krista

Pokud byste na mistrovství světa v Brazílii v těchto dnech hledali ten nejveselejší týmový kemp, můžete se celkem na jisto vydat k laguně v Riu. Tam, kousek od vyhlášené pláže Ipanema, si uvolněné nálady po drtivém vítězství 5:1 nad obhájci titulu ze Španělska užívají fotbalisté Nizozemska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink nizozemských fotbalistů pod sochou Krista v Riu

Trénink nizozemských fotbalistů pod sochou Krista v Riu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Ještě aby to těm Holanďanům na mistrovství světa nešlo, řeknete si při pohledu na jejich tréninkové hemžení.

Žehná jim tu sám Kristus. Přímo nad lagunou hned vedle stadionu, který si vypůjčili, se tyčí hora Corcovado, takže když vás kopání do míče zrovna nebere, můžete se kochat kýčovitým výhledem a studovat, jak to slavné Ježíšově soše sluší z profilu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Nizozemska ladí na MS formu na chátrajícím stadionu Flamenga

Dění na trávníku připomíná rozvernou hru spokojených kluků na plácku za domem a nebozí brankáři sebou nestačí mrskat, jak se tu střelbou ze dvaceti metrů baví hrdinové páteční demolice Španělů v čele s Arjenem Robbenem.

Doma na nás budou pyšní, uvědomují si i přes prohru Bosňané

Číst článek

„Je to fantastické, musím tomuhle týmu znovu složit poklonu, ukázali jsme velkou sílu na všech pozicích, ale především v záloze. Je pěkné dát Španělům dva góly, i to si užívám, ale jsem hlavně pyšný na celý kolektiv.“

K tréninku si Nizozemci vypůjčili chátrající stadion Flamenga | Foto: Jan Kaliba

Všichni jsou teď samý šprým tady na útulném, ale rozpadajícím se stadionu Flamenga, nejpopulárnějšího týmu v Riu. Jeho černo-červené znaky a barvy doplnili Holanďané svojí oranžovou symbolikou.

Tenhle příjemný areál si prý vybrali sami hráči, protože ho poznali během nedávného jihoamerického turné.

Pod dohledem partnerek

Navíc to sem mají jen kousek z hotelu u vyhlášené pláže Ipanema, kde ve volných chvílích dovádějí v mořských vlnách a užívají si přítomnosti svých partnerek. Prý s nimi byli ještě čtyři hodiny před drtivým vítězstvím nad Španěly a jejich péče jim tedy evidentně prospívá.

„Pomalu bychom ale měli na Španělsko zapomenout. Byl to zápas splněných snů, nikdy bych si nemyslel, že se to může stát, ale někdy se i tak nečekané věci povedou. Euforii už jsme ale odhodili, nesmíme zapomenout, že jsou to pořád jenom tři body a že nás teď čeká další těžká práce proti Austrálii,“ říká střelec výstavní vyrovnávací branky po gymnasticky výtečně zvládnuté střele Robin Van Persie.

Proti Austrálii budou hrát Holanďani ve středu, cestu hodně daleko tímhle turnajem mají vítězstvím nad mistry světa Španěly umetenou a v září se nám tihle šikovní a usměvaví kluci z Ipanemy budou v rytmu zdejší bossanovy vlnit v Praze - v prvním zápase další kvalifikace proti české reprezentaci.

K tréninku si nizozemská reprezentace vypůjčili chátrající stadion Flamenga | Foto: Jan Kaliba

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme